Annonsører kommer ikke tilbake. Musk innrømmer også problemene med X-nettverket, og konkursen er også nært forestående

Mer ekte enn det kan virke. Slik kan man beskrive den eventuelle konkursen til den amerikanske milliardæren Elon Musks sosiale nettverk X. Ifølge en britisk rapport BBC Er tapet av annonseinntekter så stort at det i alvorlig grad kan sette funksjonen til et av de viktigste sosiale nettverkene i fare? Det innrømmet Musk selv i et intervju med New York Times onsdag.

«Hvis selskapet (X) mislykkes, vil det gå konkurs på grunn av annonsørers boikott. Og det vil slå selskapet konkurs, sa Musk i det nevnte intervjuet. Selskapene blokkerte annonsene deres The X Network bestred rapporten kraftig, stilte spørsmål ved organisasjonens forskningsmetoder og anla søksmål mot den.

Eieren av X Network har tidligere bagatellisert annonseproblemene noe. «Hvis Disney og Apple er i stand til å promotere barnefilmer og iPhone på Twitter, er det gode indikatorer på at Twitter er et bra sted for reklame,» sa Musk tidligere.

Noen måneder senere, da ingen av de nevnte selskapene og mange andre ikke lenger annonserer på tidligere Twitter, snakker den uberegnelige Musk annerledes. I et lidenskapelig intervju onsdag sa han til selskaper som hadde sluttet å annonsere på det sosiale nettverket hans X på grunn av antisemittisk innhold om å «gå til helvete».

Selv om de siste tallene ikke er tilgjengelige, utgjorde annonseinntektene omtrent 90 % av Xs inntekter i fjor. De var en nøkkelfaktor i selskapets drift. I tillegg, ifølge Mark Gay, CCO for markedskonsulentfirmaet Ebiquity, som jobber med hundrevis av selskaper, er det ingen tegn på at noen av de tidligere annonsørene kommer tilbake. «Pengene har tørket opp, og ingen tenker på hvordan de skal reinvesteres,» sier han.

Samtidig visste Musk at nylanserte tjenester på X Network, som abonnement, ikke ville erstatte annonsekroner. «Hvis en million mennesker kjøper abonnementer for 100 dollar i året, er det totalt 100 millioner dollar. «Dette er en relativt liten inntektskilde sammenlignet med reklame,» sa Musk tidligere i år.

I 2022 var Twitters annonseinntekter omtrent 4 milliarder dollar. Insider Intelligence anslår at de vil falle til 1,9 milliarder dollar i år. Selskapet har to hovedutgifter. Den første av disse er ansattes utgifter. Musk reduserte allerede antallet ansatte til et minimum i år X og permitterte tusenvis av mennesker. Den andre er å betjene lånene Musk tok for å kjøpe Twitter, som til sammen utgjør rundt 13 milliarder dollar. Reuters rapporterte at selskapet nå må betale rundt 1,2 milliarder dollar i renter hvert år.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *