Brannen i Holy Train Station i Brno – skade for 2 millioner | NYHETER – Brno


Natt fredag ​​til lørdag brøt det ut brann i undergangen mellom Brno sentralstasjon og varehuset Letmo. I hendelsen, som skjedde rundt klokken 02.00, ble tre boder rammet av brann og det var kraftig røykutvikling.

I utgangspunktet ble det antatt at bare en del av undergangen under varehuset måtte stenges. Brno Communications-ansatte oppdaget imidlertid at skadene på det elektriske anlegget var betydelig større enn forventet. Av denne grunn var det ikke mulig å belyse undergangen, og det ble til slutt besluttet å stenge hele området.

Tusenvis av mennesker som er vant til å bruke denne undergangen hver dag for å komme seg mellom Vaňkovka, Tesco-varehuset og tog- eller trikkeforbindelsen, måtte se seg om etter alternative ruter. De vanligste alternativene inkluderer veien under jernbaneviadukten eller den smale passasjen mellom plattformen og Tesco.

Det var mangel på skilting på stedet, noe som førte til forvirring for fotgjengere. «Jeg har absolutt ingen anelse om hvor jeg skal dra, jeg må gå til Tesko,» klaget en av fotgjengerne, og så tydelig rundt og prøvde å finne den rette veien. Lignende klager har blitt hørt fra andre personer.

Ifølge en ansatt ved en blomsterbutikk under stasjonsbygningen har mange spurt etter alternative ruter. «Ingen har lagt ut noen skilt eller advarsler her, noe som er virkelig uforståelig,» sa hun. Ifølge Brno kommune ble skiltingen levert på byggeplassen mandag ettermiddag.

En smal passasje åpner seg fra plattformene til den gamle Teska-bygningen, som også mødre med barnevogner går gjennom, og skaper flaskehalser. Mange passasjerer som automatisk gikk til T-banen etter å ha gått av, måtte endre retning og finne en alternativ rute.

Ifølge Vladimíra Navrátilová, pressetalsperson for Brno Communications, overvåker arbeidere på stedet hele tiden situasjonen, fastslår det nøyaktige omfanget av skaden og eliminerer konsekvensene av brannen. Brannvesenet estimerte skadene til to millioner kroner, men varigheten av stengingen kan foreløpig ikke estimeres nøyaktig.

Drift og vedlikehold av undergangen er ansvaret til Brno Communications, eieren er byen Brno, som nå vil bestemme seg for de neste trinnene for å løse situasjonen. Stativene som ble rammet av brannen ble overført til byen i år og det ble ikke utført kommersiell aktivitet i dem.Kommentarer

Din kommentar til artikkelen…


Flere artikler fra spalten

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *