CNN Prima News har en ny grafikk og ønsker å forklare hva som skjer


Forfatter: TV Prima

CNNs private nyhetskanal Prima News vil bruke nye jingler fra søndag 18. februar og har også endret utseendet til studioet. De grafiske endringene ble til over flere måneders samarbeid med den amerikanske kringkasteren CNN.

«I tillegg til å øke attraktiviteten til innholdet, var hovedmålet å modifisere det visuelle konseptet for nyhetsrapportering, med vekt på å forklare komplekse nyhetsemner så enkelt som mulig, slik at seerne kan finne veien rundt så raskt som mulig.» Prima Television sa i en pressemelding.

Sjefredaktør Tomáš Vojáček la til: «Vi har lenge sagt at på CNN Prima News-sendingen ønsker vi ikke bare å si rett ut hva som skjer, men vi ønsker å forklare seerne hvorfor det skjer, og viktigst av alt – hvordan det vil påvirke livene deres.»

Det nye grafiske konseptet er basert på stilen til valgspesialene som ble sendt i fjor.

«For våre projeksjoner i CNN Prima News» nye grafiske design, har vi gått over til å bruke en LED-skjerm i full størrelse, noe som betyr at grafikken nå dekker hele området, noe som gir maksimal effektpresentasjon.» Samtidig har vi en lysere en fargepalett introdusert, som forbedrer lesbarheten og bidrar til den generelle tilgjengeligheten og forståelsen av det presenterte innholdet,” sa Petr Závorka, leder for grafikkavdelingen.

Studioet er også visuelt delt inn i dag og natt.

De viktigste kveldsnyhetene blir gjenintrodusert 3D-klokke som teller ned de siste sekundene før møtet begynner klokken 18.55. Klokkeemnet dukker da opp som en skillelinje i den første nyhetsoversikten.

Nyheter i løpet av dagen har en jingle med en særegen CNN-logo som skjuler miniatyrbilder av nyheter fra hjemmet og rundt om i verden. I den nye sportsringetonen er hovedsymbolene ballen og pucken, som et nikk til de mest populære sportene i landet vårt. Været introduseres av en jingle med en virtuell gjennomsiktig kube der elementene veksler.

«Vi tilbyr nyheter for tsjekkiske seere som reflekterer deres behov og problemer som påvirker deres daglige liv, men som er plassert i en global kontekst ved hjelp av de mest moderne teknikkene, som vi jevnlig diskuterer med kolleger fra CNN,» understreket Tomáš Vojáček. Grafiske nyvinninger vil også bli omtalt i en rekke spesialprogrammer i årets supervalgår.

Gjennomsnittlig daglig seertall på CNN Prima News var 1,96 % i 15+-målgruppen i januar 2024, mens allmennkringkasteren ČT24 hadde en andel på 3,77 % i samme periode (kilde: ATO – Nielsen).

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *