CNN Prima News har endret grafikken. Hun ønsker å være tydeligere og mer forståelig

Nyhetskanalen CNN Prima News satset på mer minimalisme i kanalens grafiske redigering og gikk på lufta søndag 18. februar.

Den grafiske oppgraderingen av nyhetsprogrammene berører hovednyhetene, aktuelle saker, sport og vær og tilbyr et nytt konsept for studioet, inkludert jingler for individuelle programmer. Grafikk team Peter Zavorka Han spurte redaksjonen og den amerikanske kringkasteren CNN om endringene. Arbeidet tok flere måneder og resultatet er maksimal klarhet og bruk av aktuelle trender i TV-nyhetene. Det nye designet vises hele dagen på CNN Prima News og søker å forklare komplekse nyhetsemner på enklest mulig måte, slik at seerne kan finne veien rundt så raskt som mulig.

«Vi har lenge sagt at på CNN Prima News ønsker vi ikke bare å si rett ut hva som skjer, men også forklare seerne hvorfor det skjer og, viktigst av alt, hvordan det vil påvirke livene deres.» Det er derfor vi i Vi har jobbet med den grafiske utformingen av nyhetssendingene våre de siste månedene. For å gjøre grafikken klarere, mer konsis og tydelig for seeren, slik at vi kan presentere og forklare på en tiltalende måte selv kompliserte temaer som fundamentalt påvirker livene våre.» sa CNN Prima News» administrerende redaktør for nyheter og aktualiteter Tomáš Vojáček.

Den amerikanske CNN-logoen vises oftere på skjermen

Det nye grafiske konseptet er basert på konseptet som CNN Prima News med suksess brukte til valgspesialiteter i fjor. Takket være bruken av kunnskapen til amerikanske CNN prøvde de å utnytte potensialet til det moderne to-etasjers nyhetsstudioet, som ikke har noen analoger i Tsjekkia. Den nye grafiske identiteten er basert på den unike kombinasjonen av merkevarene Prima og CNN.

«Vi tilbyr nyheter for tsjekkiske seere som gjenspeiler deres behov og problemer som påvirker deres daglige liv, men er plassert i en global kontekst ved å bruke banebrytende teknikker som vi jevnlig diskuterer med kolleger på CNN.» Seerne vil få fullt utbytte og «Vi vil oppleve mulighetene for denne forbindelsen i vår sending om det amerikanske presidentvalget, men den vil også bli betydelig integrert i vår daglige rapportering og andre spesialprosjekter.» forklarte Vojáček.

Grafiske nyvinninger vil også bli omtalt i en rekke spesialprogrammer i årets supervalgår. CNN Prima News vil være til stede ved alle årets valg av grunnleggende betydning for Tsjekkia, det være seg det amerikanske presidentvalget og primærvalgene, presidentvalget i mars i Russland og deretter i Slovakia, samt det europeiske og tsjekkiske regional- og senatet valg. Den nye grafikken debuterte på Main News» hovednyhetssending søndag 18. februar, og introduseres av en futuristisk klokke som teller ned de siste sekundene før sendingen begynner klokken 18:55. Akkurat som hovednyhetene åpner Jingle Clock-hyllen vinduer med tonnevis av viktige nyheter og informasjon fra hele verden.

Ny bruk av LED-skjermer fra Samsung

Den grunnleggende endringen i studioets grafikk og konsept gjelder de kontinuerlige nyhetene som følger CNN Prima News-seere gjennom dagen og utover natten. Jingelen domineres nå av CNN-logoen, som skjuler miniatyrnyheter fra hjemmet og rundt om i verden. All studioets grafikk har også gjennomgått en merkbar ansiktsløftning, som nå er visuelt mer sammenhengende og har betydelig forbedret lesbarhet og forståelighet for seerne, sier Prima. Studioet er også visuelt delt inn i dag og natt. TV-en tilpasset også måten å bruke store LED-skjermer forberedt og installert av Samsung for kanalen.

«For våre projeksjoner i CNN Prima News» nye grafiske design har vi gått over til å bruke en LED-skjerm i full størrelse, noe som betyr at grafikken nå dekker hele overflaten for maksimal effekt. Samtidig introduserte vi en lysere fargepalett som forbedrer lesbarheten og bidrar til den generelle tilgjengeligheten og forståelsen av innholdet som presenteres. En stor takk til hele teamet vårt av dyktige grafiske designere for det flotte arbeidet med det nye designet.» sier Petr Závorka, sjef for grafikk i CNN Prima News.

Znělka Sportu tenderer mot minimalisme i betydningen av programmene som allerede er nevnt. Det mangler imidlertid ikke på dynamikken i selve sporten.Baller og pucken er valgt som hovedsymboler her, basert på de mest populære tilskuersportene i Tsjekkia. Endringer påvirket også været. De nye minimalistiske jinglene domineres av en virtuell gjennomsiktig kube der frigjorte elementer veksler mellom som påvirker hverdagen til oss alle.

Introduksjonsfoto: CNN Prima News

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *