Den store semifinalekampen ble ødelagt av en skade på Alcaraz. Djokovic skal spille finalen med Ruud i Paris – ČT Sport – Czech Television

I de to første settene spilte begge spillerne flott og balansert tennis. Alcaraz viste en fantastisk backhand i andre sett, Djokovic tok for seg håndleddsskaden han hadde behandlet i andre sett.

Konklusjonen av det etterlengtede spillet mellom dagens to største stjerner var til syvende og sist en skuffelse for fansen. Med stillingen uavgjort til 1-1 i tredje sett, fikk Alcaraz leggkramper som han aldri kom seg fra, og mistet sjansen til en andre Grand Slam-tittel etter fjorårets triumf i US Open.

Den 20 år gamle spanjolen tok seg umiddelbart tid til behandling, vel vitende om at han ville miste serven på grunn av en annen timing enn reglene tillater, men det hjalp heller ikke. Djokovic tok ledelsen 2-1 og ga motstanderen ingen sjanse.

– Det var veldig vanskelig for meg, og jeg er veldig skuffet. De to første settene var veldig vanskelige og jeg fikk plutselig krampe. Men ikke bare i bena, men også i hendene, bare i hele kroppen,» sa Alcaraz.

«Han var bare uheldig, du vil ikke få kramper i en kamp som dette. Det var nok vanskelig for ham å bestemme seg for om han skulle gi opp spillet eller spille til slutten. Han er en fighter og han fortjener respekt for det, sa Djokovic.

Etter hvert som kampen gikk, hadde Alcaraz synlige vanskeligheter og fikk bare et nytt poeng på 0:5 i det fjerde settet. «Jeg føler med ham, jeg synes synd på ham. Jeg håper han snart blir frisk igjen. Men han er ung og vil definitivt vinne mange titler her, sa Djokovic.

24 år gamle Ruud ga motstanderen ingen sjanse og Grand Slam-finalen venter for tredje gang i karrieren. I fjor tapte han i Paris mot rekordholderen med 14 French Open-titler, Rafael Nadal, og i fjor, på US Open, var han ikke god nok for en annen spanjol, Carlos Alcaraz.

Ruud har møtt Djokovic fire ganger så langt og har ikke engang spilt et sett mot ham. Den 26 år gamle Zverev nådde derimot ikke den andre Grand Slam-finalen etter US Open 2020 og havnet i semifinalen i French Open for tredje gang på rad.

Den 36 år gamle serberen skal spille i Roland Garros-finalen for syvende gang etter å ha dominert turneringen i 2016 og 2021. I finalen på søndag kan han bygge videre på sin triumf fra årets Australian Open og bli uavhengig på toppen av den historiske rangeringen, målt etter antall Grand Slam-titler.

For tiden deler han rekorden med spanjolen Rafael Nadal. Den forsvarende mesteren og eieren av en rekord på 14 French Open-seire avsluttet sesongen tidlig på grunn av pågående hofteproblemer og kirurgi og vil ikke konkurrere i Paris.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *