Den verste stormen de siste 25 årene har rammet Norge. Myndighetene rapporterer de første ofrene

En sterk storm feide over Norge. Kraftig regn og vind førte til trafikkproblemer, rykket opp trær, oversvømmet veier og avskåret noen byer. Myndighetene har rapportert to ofre så langt. Ifølge meteorologer er det den verste stormen de siste 25 årene.

Kraftig regn, vind, opprørte trær, massive jordskred. Norge ble rammet av den massive stormen Hans. Meteorologene varslet ekstremvær flere dager i forveien. Beboere ble rådet til ikke å forlate hjemmene sine. Men det hjalp ikke mange heller.

Vannstrømmene, som førte med seg gjørme og trær, oversvømmet og ødela flere hus. «Det var som en stor bulldoser som feide bort alt. Da jeg så utover så jeg en haug med trær. Bilen min var langt fra huset. Jeg kledde meg raskt. Redningsmannskapet var allerede ved døren, sier Bagn-beboer Hans Olav Leite.

Noen steder har massive jordskred bokstavelig talt revet opp veiene. Til og med skips- og flytrafikken var begrenset. «Faren min og jeg var like utenfor da det begynte. Vi var redde. Steiner, gjørme og mye vann raste bak oss. Vi prøvde å rømme fra det, sier evakuert Markus Lihagen.

Flere byer ble avskåret fra omverdenen og flomvann drev folk fra hjemmene deres. Myndighetene beordret en evakuering et sted. «Vi kan ikke gjøre noe. Vi føler oss veldig hjelpeløse, klager evakuert Mette Heggelung Pedersen.

jac, TN.cz

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *