Energitrender: Hvordan forbereder du husholdningen din på høye energipriser?

Selv om det verste ser ut til å være over, har tusenvis av husholdninger fortsatt levende minner fra hendelsene i 2022, da prisene på elektrisitet og naturgass steg, ofte bare gjennom innføringen av et energitak fra regjeringen kombinert med kravet om å gjøre det. Forhandlinger om ny gass kilder ble reddet fra det verste. Noen husholdninger har imidlertid ty til drastiske løsninger, og du kan også ta lignende skritt.

Hvordan forberede seg på en mulig økning i energiprisene?

Den beste måten å motvirke en eventuell ytterligere økning i energiprisene er å sikre energisparing. Dette kan oppnås på forskjellige måter. For eksempel er investeringer i isolasjon de mest utbredte, og ulike finansieringsprogrammer som «Repair House Like Grandma» eller «New Green Saving Light» kan også hjelpe. Installasjon av varmepumper, som avhengig av type kan støtte eller erstatte gassoppvarming, er også populært. Å bytte energileverandør til en med gunstigere betingelser kan være minst økonomisk belastende.

Reparere bestemors hus – Hvordan få tilskudd til isolasjon

Å isolere huset er en betydelig energibesparelse. Med høy kvalitet og omfattende renovering kan familier spare opptil 70 prosent på oppvarmingskostnadene, som Petr Waldman, leder av Statens miljøfond, sa til Blesk.cz. Du kan søke om tilskudd under programmet for en så kompleks konvertering.»Reparere bestemors hus«.

Det er en ny form for New Green Savings-programmet. Hovedforskjellen er imidlertid at det er en forskuddsfinansiering. Det betyr at folk får inntil 50 prosent av kostnadene på forhånd. Økonomien som oppnås på denne måten bør suppleres med billige lån fra byggesaksselskaper.

Samtidig er tilskuddene utformet på en slik måte at de ikke er tilgjengelig for alle, men kun for personer som ikke hadde råd til gjenoppbygging uten dem. Husholdninger med mer enn én bolig eller personer som også driver virksomhet hjemmefra er ekskludert fra finansiering. Maksimumsbeløpet for tilskuddet er én million kroner. Når familier med forsørget barn søker om tilskudd, får de en tilleggsbonus for hvert forsørget barn. I tillegg inkluderer bevilgningen også 50.000 kroner til utvikling av en vurdering og prosjekt.

Store rabatter hos ČEZ! Som følge av fikseringen vil energiprisene falle betydelig under statens tak

Finansieringsbetingelser Reparasjon av bestemors hus

 • Kun for husstander med tomt beregnet på å bo (for eksempel hvis husstanden også eier en skog, gjelder ikke begrensningen for dette)
 • Fast bosted for husstandsmedlemmer i den rekonstruerte eiendommen i en periode på 10 år fra ferdigstillelse av prosjektet (gjelder ikke mindreårige som blir selvstendige innen ti år)
 • Kun ikke-entreprenørielle fysiske personer kan søke
 • Det kan kun søkes tilskudd til hus som er eldre enn 10 år

Bonuser av tilskuddet Reparer huset ifølge bestemor

I tillegg til stønad til forsørgede barn, inkluderer tilskuddet også tillegg for felles anvendelse av flere sparetiltak, nemlig ti tusen for hver kombinasjon av tilskudd.Reparere bestemors hus«Selvfølgelig kan du også få tilskudd av varierende beløp til andre tiltak:

 • 45 000 – 140 000 CZK – Tilskudd til utskifting av fastbrenselkjeler under 3. klasse, fyringsoljekjeler, nærvarmeanlegg (f.eks. komfyrer) som fungerer som hovedvarmekilde for en varmepumpe eller en biomassekjel. Alternativt kan du erstatte en gasskjel som er mer enn 20 år gammel eller en elektrisk varmeovn med en varmepumpe
 • 60 000 – 200 000 CZK – Tilskudd til installasjon av solcelleanlegg med tilknytning til distribusjonsnettet, forutsatt at energien som genereres fortrinnsvis brukes i huset.
 • 45 000 – 60 000 CZK – Tilskudd til varmtvannsvarmeanlegg med solcellepanel eller varmepumpe
 • 105 000 CZK – Tilskudd til varmegjenvinningsanlegget ved ventilasjon
 • 5 000 – 50 000 CZK – Tilskudd til avløpsvarmeutnyttelsessystemet
 • 800 – 100 000 CZK – Tilskudd til bygging av grønt tak på overjordiske bygninger
 • 27 000 – 105 000 CZK – Tilskudd til oppsamlings- og oppsamlingssystemet for regnvann
 • 15 000 CZK – Tilskudd til installasjon av ladestasjon for personlig elbil

Det kan da mottas ytterligere bonuser for prosjekter fra vanskeligstilte regioner eller for miljøvennlige løsninger.

For første gang i historien ble det ikke importert russisk gass til Tsjekkia i år. Hva erstattet vi den med?

Den nye grønne måten å spare lys på – isolasjon eller solcelle for lavinntektshusholdninger

Lavinntektshusholdninger kan også motta tilskudd under «Nytt grønt, miljøvennlig lys«. Hun er akkurat som «Reparere bestemors hus” Innskudd og husholdninger har det dermed tilgjengelig på forhånd.

Siden årsskiftet har lavinntektshusholdninger, spesielt seniorhusholdninger og bostøttemottakere, kunnet søke om penger til å isolere hus og leiligheter eller skifte vinduer eller inngangsdører. Den andre fasen muliggjorde finansiering av solcelleanlegg for lavinntektshusholdninger.

Personer som mottar alderspensjon eller uførepensjon på tredje nivå eller mottar bostøtte i den aktuelle perioden har rett til begge tilskuddene. Minst ett av vilkårene må gjelde for alle husstandsmedlemmer.

Varmepumper

Installasjon av varmepumper blir stadig mer populært, også blant husholdninger som ikke har tilgang på tilskudd. Avhengig av type kan varmepumpen til og med erstatte andre typer oppvarming og varmtvannsberedning og er mer økonomisk i sammenligning.

Ulempen er imidlertid den høye kjøpesummen. Alle som leter etter en pumpe som kan varme, varme vann og muligens til og med kjøle ned om sommeren, må forberede opptil 300 000 kroner. Imidlertid er det også en rekke subsidier for å kjøpe dem, spesielt New Green Savings. De billigste varmepumpene koster til og med en tidel. Så det kommer an på hva du forventer av enheten, og typen du velger avhenger også av dette.

Luft/luft

Luft/luft varmepumper er vanligvis det billigste alternativet. De fungerer etter et lignende prinsipp som klimaanlegg og kan ofte avkjøle rommet om sommeren. Deres største ulempe er at de får temperaturen fra uteluften og derfor avhenger effektiviteten av utetemperaturen. På steder der temperaturen synker godt under frysepunktet om vinteren, kan det være nødvendig å supplere med en annen varmekilde.

Samtidig, i motsetning til andre typer, kan den bare varme (eller avkjøle) luft. En annen fordel er lavere strømforbruk sammenlignet med andre typer.

luft Vann

En luft-til-vann varmepumpe trekker også varme fra uteluften og lider av de samme problemene med hensyn til effektivitet som den forrige typen. Imidlertid kan den allerede varme opp vann.

Som med den forrige typen, kan det hende at denne pumpen må suppleres med reservevarme og vannoppvarming i kaldere strøk. Sammenlignet med andre typer har den et høyere energiforbruk, men er samtidig fortsatt relativt billig å installere.

vann vann

Denne typen varmepumper regnes som en av de mest effektive. Varmekilden er vanligvis grunnvann, som har en stabil temperatur. Med denne typen pumpe oppstår ikke ytelsessvingningene til tidligere typer.

Ulempen med denne typen er den allerede høyere kjøpesummen, som økes av behovet for å bore et borehull eller etablere en brønn. Det finnes også pumper som jobber med overvann, men driften krever tillatelse fra vannsjefen. Samtidig må kostnadene ved regelmessig vedlikehold av denne pumpen tas i betraktning.

jordvann

En jordvarmepumpe gjenvinner termisk energi fra bakken. Et billigere alternativ er å bruke samlere som er fordelt over overflaten av eiendommen på grunt dyp. Varianten med dyp brønn er mer plassbesparende.

På grunn av den stabile temperaturen under jorden er denne pumpen svært effektiv. Det må imidlertid påregnes høyere innkjøps- og installasjonspris, spesielt for en pumpe med dyp brønn som må nå flere titalls meters dyp og derfor spiller kvaliteten på undergrunnen en viktig rolle.

Bytte av energileverandør

En enklere og raskere løsning for å spare energikostnader kan være å sjekke om konkurrenter tilbyr bedre priser og eventuelt bytte energileverandør. Men først må du være oppmerksom på om du har en fast kontrakt eller en åremålskontrakt (vanligvis med åremål). Å avslutte dem kan bli betydelig dyrere på grunn av kontraktsmessige straffer.

Banner med referanse til kalkulatoren til billigste energileverandør

Lav pris bør imidlertid ikke være det eneste kriteriet for å velge leverandør. Bli veiledet av andre kunders erfaringer og vurder om den nye leverandøren har en murstein-og-mørtel-avdeling i nærheten av deg og hvordan du kan kommunisere med dem eksternt.

Energitilsynet har også publisert de ti forretningsordenene på sine nettsider.

Hvordan stater prøver å forhindre at energiprisene stiger

Enkelte stater prøver også å forsvare seg mot en mulig økning i energiprisene. De prøver å oppnå dette først og fremst ved å diversifisere energikilder. Når det gjelder elektrisk energi, er det viktigste sammensetningen av energimiksen. Dette kan påvirkes av bygging av nye kraftverk og nedleggelse av gamle, og eventuelle endringer er vanligvis et spørsmål om år.

Tsjekkias statsminister Petr Fiala har for eksempel lenge ment at det er avgjørende for Tsjekkias energisikkerhet å styrke atomenergiens rolle gjennom bygging av flere store reaktorer og utvikling av et system med små modulære atomreaktorer og fornybar energi kilder. Imidlertid er kull fortsatt den viktigste kilden til elektrisitet i Tsjekkia.

I 2022 vil hele EU ha lyktes med å diversifisere naturgassforsyningen. Allerede i første halvdel av 2021 utgjorde import fra Russland rundt halvparten av naturgassimporten til EU, ved slutten av fjoråret utgjorde russisk gass allerede under 15 prosent av forbruket.

Norge og Algerie ble Europas viktigste gassleverandører via gassrørledninger, men også tilgangen på flytende naturgass, som importeres fra for eksempel Qatar eller USA, er viktig. Av denne grunn har Tsjekkia for eksempel leid inntil tre milliarder kubikkmeter kapasitet i den nyåpnede flytende terminalen i Eemshaven, Nederland. Dette betyr at denne terminalen er i stand til å dekke opptil en tredjedel av det tsjekkiske årlige forbruket.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

sxxvideos fuckxtube.org indian sex video
x veedo altoporn.mobi southxnxx
videosaxx pornpakistani.com radhika apte porn videos
james reid and liza soberano relationship pinoyteleseryehd.net ang probinsyano september 8 2021 episode advance full episode
naughty american xvideo brunetteporntrends.com shitty tube
sex blue video film brostube.mobi banjari sex
sexy video com indian pornozavr.net japan tiny.com
نيك امهات كبيره luksporno.net سكس لبوة
hot blue film pornfactory.info heroins porn
desiporn.net pelisporno.org kendra lust gangbang
indiangirlsclub.com chupatube.info rambha swimsuit images
guwahati sex pakistanipornmovie.com india rape sex videos
سكس فى الكنيسة muarab.net نيك المؤخره
malasiansex voyeurporntrends.com www.telgu sex.com
body massage videos eroebony.info kajol mukherjee