Fra Groningen til Norge med ferge. Det vil være mulig fra neste vår. Slik vil turen se ut og dette er hva den vil koste

Neste vår blir det nytt fergesamband mellom Eemshaven og Kristiansand i Norge. Ifølge planleggerne vil forbindelsen i første omgang skape femti arbeidsplasser. En tur/retur inkludert bil koster 250 euro.

Holland Norway Lines starter en passasjer- og kjøretøyferge fra Eemshaven til Kristiansand til våren. Første avgang vil finne sted 7. april 2022. Den nye ruten forbinder regionene Nord-Nederland og Sør-Norge. Vi reiser med MS Romantika, en moderne ferge. I tillegg til passasjerer fraktes det også biler, lastebiler, bobiler og campingvogner.

En spesiell RoRo-kai med bru skal snart bygges i Beatrixhafen i Eemshaven. Det blir også kontor for personalet som håndterer de ulike turene. Det er ventet at dette nye fergesambandet i første omgang vil skape femti nye, direkte arbeidsplasser, med en mulig utvidelse til hundre.

Fantastisk seier for Groningen

Groningen-nestleder IJzebrand Rijzebol mener at det nye fergetilbudet er et fantastisk tilskudd til Groningen. «Jeg tror vi og Norge har mye å tilby hverandre. Vi har lignende ambisjoner på grønnområdet for å gjøre økonomien og reiselivet mer bærekraftig. Jeg forventer mye av dette samarbeidet på alle tre områdene.»

Cas König, direktør i Groningen Seaports, er også fornøyd med ankomsten til det nye selskapet. «Dette andre faste fergesambandet i Eemshaven er en velkommen utvidelse av våre havneaktiviteter. Vi gleder oss til den første turen.»

Initiativtakerne til Holland Norway Lines er Bart Cunnen og Patrick America, begge aksjonærer i selskapet. Byggingen av det nye sambandet startet for over ett år siden. Markedsundersøkelser ble utført på forhånd i både Norge og Nederland. Det er samarbeid med havneselskapet Groningen Seaports, Northern Development Company (NOM), provinsen Groningen og Hogeland kommune.

Det forventes stor interesse på det norske markedet. Den nye forbindelsen gir nordmenn mulighet til å komme seg raskt og enkelt til Nederland. Hvis du ønsker det, kan du fortsette reisen derfra. «HNL styrker regionen, forbinder Nederland med Skandinavia og passer inn i bærekraftig turisme,» sier de to.

Til Norge tre ganger i uken

Romantikaen har avgang fra Eemshaven tre ganger i uken kl. 15.00 og kommer deretter til Kristiansand kl. 09.00. Det er også en retur til Nederland. Skipet har restauranter, kafeer, avgiftsfrie butikker og underholdningsmuligheter.

Interesserte kan bestille reisen fra og med denne uken. Minimumsprisen for returbillett til Norge for «fotpassasjerer» (inkludert overnatting) er 225 euro per person (2 personer i lugar). En minstepris på 250 euro per person gjelder, inkludert bil.

I fjor mislyktes planen om å etablere en forbindelse mellom Eemshaven og Rosyth nær Edinburgh i Skottland. Skotske TEC Farragon ønsket å opprettholde fergeforbindelsen. Selskapet ville samarbeide med Sealane i Eemshaven. Skottene ønsket å reagere på Storbritannias uttreden av EU.

AG Ems har drevet fergeforbindelse mellom Eemshaven og Borkum tre ganger daglig i årevis.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *