Frankrike nærmer seg kvartfinalen etter seier over Norge

Clément Pédron, Media365, publisert søndag 25. juni 2023 kl. 22:42.

Det franske laget vant med minste margin søndag kveld (1:0) mot Norge takket være Olises scoring. Bleuets har sin andre seier på rad og nærmer seg kvartfinalen. For det må vi avslutte jobben mot Sveits denne onsdagen.

Selv om de ikke var strålende gjennom hele kampen, var Bleuets strålende på de beste tider, denne søndagskvelden som en del av den andre dagen i Euro Espoirs. Med en omstokking av startelleveren sammenlignet med den første kampen mot Italia (7 endringer gjort av Sylvain Ripoll), slet Frankrike med å finne automatikken sin mot et skandinavisk lag som ikke skulle tape hvis de ønsket å opprettholde seierssjansene. Basert på denne antakelsen var den første tredjedelen nesten som ingenting. Bortsett fra Adlis heading i rommet etter Laroucis innlegg fra venstre side (13′), var det ingenting å spise. Med kun ett interessant skudd mot norsk side i første omgang, viste Espoirs vilje, men ikke nok inspirasjon til å flytte motstandsblokken.

Olise håndterer situasjonen

Ved pause rettet trener Sylvain Ripoll opp situasjonen med laget sitt akkurat nok til at vi kunne se andre periode annerledes. Enzo Le Fée, som startet i playmaker-posisjonen foran Chotard og Caqueret, tente den første lunten, men skuddet med venstrebenet bekymret ikke Klaesson (53′). Det var bare en utsettelse, da stakkars Klaesson gikk for å finne ballen i nettet fire minutter senere. Adlis innlegg ble savnet av Kalimuendo med innerfoten nær mål, men Michael Olise så ut til å avslutte med en sikker flatfot (1-0, 57′). Bleuets, lettet av denne åpningsscore, slappet gradvis av og multipliserte de klare sjansene gjennom Gouiri (70′), Cherki (71′) og Wahi (79′).

Til tross for dominansen til Tricolores under kampen, svettet de til siste dråpe da Norge bestemte seg for å vinne kampen i de siste sekundene. På pause reddet Castello Lukeba til og med ballen på egen linje etter Jattas poengskudd… Som mot Italia vant Frankrike, men hadde fortsatt en irriterende tendens til panikk i avgjørende øyeblikk. La oss håpe for Sylvain Ripolls gjeng at Bleuets raskt sletter disse mindre feilene under den siste kampen mot Sveits planlagt til onsdag. Husk at uavgjort er nok til kvartfinalen. Men la oss innse det, en seier vil fortsatt være god å ta.