Haalands far skal flytte til Sveits

Erling og Alf-Inge Haaland.Keystone

Alf-Inge Haaland flykter fra Norges nye skatteregler og bosetter seg i et sveitsisk skianlegg.

06.02.2023, 17:0102.06.2023, 18:39

Team Watson

Andermatts folkeregister har fått nytt navn: Alf-Inge Haaland. Faren til den norske fotballspilleren Erling Haaland flytter til Sveits. Det opplyser det norske dagbladet om Dagbladet.

Årsaken til denne flyttingen til det kjente alpinanlegget er ifølge indiskresjonen skatteunndragelse. Denne antakelsen er ikke ubegrunnet: Stadig flere milliardærer forlater Norge som svar på skatteøkninger. Norske medier avslørte at minst én superrik person flyttet hver uke i fjerde kvartal 2022.

epa10644307 Erling Haaland (V) fra Manchester City feirer sammen med sin far Alf-Inge Haaland den engelske Premier League-tittelen etter den engelske Premier League-kampen mellom Manchester City og Chelsea...

Veldig nære relasjoner.Keystone

Manchester City-spillerens far er ikke den eneste nordmannen som har bosatt seg i Andermatt, antagelig for å slippe unna skattemyndighetene. I 2021 la også milliardær Kjartan Aas frem sine dokumenter i fjellbygda.

Alf-Inge Haaland har foreløpig ikke kommentert. Kjartan Aas har derimot ikke lagt skjul på sin skatteunndragelse: «Jeg har virkelig lært å sette pris på formuesskatten», sa eiendomsbaronen. Dagbladet. Han ville spare rundt 2700 franc hver dag.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *