Han la ut en video av forræderens brutale henrettelse. Nå flyktet Wagnerianeren til Norge

Småkriminell og tyv Andrej Medvedev sluttet seg til Vagners gruppe i juli. Han tok avgjørelsen frivillig og sluttet seg umiddelbart etter løslatelsen fra fengselet til leiesoldatene til den russiske forretningsmannen Yevgeny Prigozhin. Han signerte en fire måneders kontrakt.

Da kontrakten gikk ut fikk han imidlertid beskjed om at han måtte bli.

Ved hjelp av andre jagerfly klarte han til slutt å rømme. Han gikk i skjul i Russland, hvorfra han la ut en video i desember som avslørte brutaliteten til Wagners gruppe. (Detaljer i vedlagt tekst.)

Husk at

Videoen viser leiesoldatgruppens grufulle praksis. Dets grunnlegger og nære medarbeider av Putin, Yevgeny Prigozhin, fortalte bandet at plata skulle ha tittelen «The Dog Deserved the Death of a Dog». Senere tok han avstand fra drapet.

Medvedev var klar over at han ikke ville være i stand til å bli i Russland mye lenger etter det.

Ifølge ham driver familien Wagner en spesiell enhet kalt Med, hvis jobb er å spore opp desertører og deretter håndheve «rettferdighet».

«Jeg var i stor fare. Hvis de tok meg til fange, ville de drept meg eller verre, sa Medvedev i et intervju med en menneskerettighetsgruppe Gulagu.net.

Han visste godt hva han snakket om. Han ledet selv en enhet rundt Bakhmut i Donbass, og en av jagerflyene under hans kommando, Jevgenij Nushin, slapp unna. I november ble han returnert til Wagners som en del av en fangeutveksling og ble deretter myrdet av en av leiesoldatene som knuste hodet hans med en slegge.

Medvedev, en tidligere sjef for en av de russiske leiesoldatenhetene, bestemte seg derfor for å flykte til Norge. skriver Avisen Telegraph.

Ved 02-tiden fredag ​​klatret han over to piggtrådgjerder på den russisk-norske grensen i Arktis og løp over den islagte Pasvikelva.

Wagner-gruppen

  • Wagners gruppe ble først utplassert i 2014 under annekteringen av Krim. Russland har hele tiden nektet for å ha noen bånd til denne organisasjonen, men flere undersøkelser har vist det motsatte.
  • Det er en paramilitær leiesoldatorganisasjon med rundt fem tusen soldater, som BBC skriver. Grunnleggeren, Dmitry Utkin, kjent som Wagner, er en kjent sympatisør for nazistenes ideologi.
  • Den militante gruppen deltok i russiske militæroperasjoner på Krim, Afrika, Syria, Mali og Ukraina.
  • Gruppen er blant annet anklaget av FN for vold mot sivile i Mali. Tysk etterretning mistenker også medlemmer av gruppen sivile drap i byen Buča under den russiske invasjonen av Ukraina.

Veien til frihet gjennom det mest bevoktede området i verden

Den frosne ødemarken som skiller den russiske føderasjonen fra Norge er også der grensene til Russland og den nordatlantiske alliansen møtes. Dette gjør det til et av de strengt bevoktede områdene i verden. Grensen er kantet med vakttårn utstyrt med søkelys og jevnlig patruljert av væpnede vakter med hunder.

«Jeg hørte et bjeff bak meg. «Lykastene gikk på og de begynte å skyte på meg», beskrev Medvedev. «Jeg løp bare mot skogen,» la han til.

Medvedev sa at russiske grensevakter fulgte sporene hans så langt som mulig og deretter satte en hund på ham. «Jeg løp mot lysene i husene jeg så. Det kunne vært to eller to og en halv kilometer. Jeg bare løp og løp og løp,» hevdet han. «Jeg var redd for å se tilbake og se hunden. Men tilsynelatende har han gått seg vill et sted, tenker han.

Da desertøren ankom et befolket område, banket han på den første døren han så og ba om hjelp. «Jeg er så takknemlig for å være her. Jeg er veldig takknemlig for alle menneskene som har hjulpet meg, avslutter han.

Wagner-familien presser ukrainerne

Russland mistet Kherson, men ikke mange soldater og utstyr, noe som fremgår av informasjon om tilbaketrekning av invasjonstropper fra denne byen. Andre steder fortsetter harde kamper; blant annet har situasjonen til forsvarerne av Bakhmut tatt til fange av Wagnerianerne forverret seg.

Wagners gruppe, som Medvedev flyktet fra, opererte tidligere hovedsakelig i Syria og Afrika. Hun kom til offentlig oppmerksomhet i forbindelse med krigen i Ukraina, da hun rekrutterte og sendte tusenvis av straffedømte til fronten for å støtte den russiske invasjonen.

Imidlertid har denne leiesoldatgruppen, i likhet med den vanlige hæren, lidd store tap og må begynne å rekruttere flere rekrutter fra fengslene for å fylle hullene.

For eksempel er en av de som er interessert i medlemskap Mikhail Popkov, som har kallenavnet «Angar Madman». Han tjenestegjorde som politimann og sikkerhetsvakt i Sibir og det russiske fjerne østen, hvor han voldtok og drepte rundt 83 kvinner mellom 1998 og 2010.

«Jeg ville ikke nøle med å bli med,» sa han på russisk TV søndag, ifølge The Telegraph. «Jeg har sittet i fengsel i ti år, men jeg tror jeg ville huske hvordan jeg gjorde det veldig raskt,» konkluderte han.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *