Harvard produserer «whiny snowflakes,» sa hovedsponsoren og gikk bort

Ken Griffin, en alumnus som donerte 300 millioner dollar til Harvard i fjor, er den siste i rekken av velstående givere som har sluttet å gi etter opprør over universitetets håndtering av antisemittisme på campus i kjølvannet av Hamas-angrep på Israel 7. oktober i fjor.

Han skrev at han har suspendert støtten til Harvard inntil universitetet gjør betydelige endringer The Telegraph. «Jeg har ingen interesse i å støtte denne institusjonen,» sa Griffin på en telefonkonferanse i Miami tirsdag. «Universitetet må gjøre det klart at det vil gå tilbake til sin rolle med å utdanne unge amerikanske menn og kvinner til å være ledere og problemløsere.» Men profilen til kandidatene er faktisk veldig forskjellig, sier han. «De produserer sutrete snøfnugg,» sa han, ifølge amerikaneren CNN.

Harvard prøver fortsatt å løse spenningene. Dets president, Claudine Gay, trakk seg denne måneden på grunn av kritikk over hennes reaksjon på antisemittisme og påstander om plagiering i hennes akademiske arbeid.

I tillegg har skolen møtt alvorlig kritikk fra lovgivere, studenter og alumner. Situasjonen ved Harvard (og andre prestisjetunge Ivy League-skoler) ble til og med tatt opp av en huskomité. Han var bekymret for omfanget av antisemittisme i den amerikanske akademia.

Vi skrev mer om oppsigelse her:

Kanslerne ved de tre universitetene, Claudine Gay for Harvard, Liz Magill for University of Pennsylvania og Sally Kornbluth for MIT, var da ikke i stand til å svare på et spørsmål fra den republikanske representanten Elise Stefanikova som siterte ytringsfrihet – ganske enkelt med «Ja eller nei». på spørsmålet om hvorvidt det å oppfordre til folkemord mot jøder ville bryte skolenes etiske retningslinjer angående mobbing og trakassering.

Ken Griffin, grunnlegger og administrerende direktør for hedgefondet Citadel LLC med personlige eiendeler på 36,8 milliarder dollar (omtrent 850 milliarder CZK), sa at han ble forstyrret av president Gays vitnesbyrd før kongressen.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *