Det 87. minuttet gikk, kampen nærmet seg en ustoppelig slutt og en førsteklasses sensasjon truet med å synke. Fotballspillerne fra hjemlandet New Zealand ledet 1-0 mot favorittene Norge. Og det trengte ikke å stoppe der.

På kanten av sekstenmeteren spilte en av de norske spillerne med hånden. Yamashita gikk til det hele for å avhøre videodommeren, og da hun kom tilbake til lekeområdet etter noen titalls sekunder, skjedde det noe som en fotballfan definitivt ikke er vant til.

Lionel Messi med sønnen sin under en gallapresentasjon i Miami

Messis egen sønn stjal showet. Videoen med stykket hans gikk verden rundt

Ved straffespark blir spillere og supportere vanligvis informert med en kjent gest fra dommeren.

Den 37 år gamle dommeren, som også dukket opp på verdenscupen for menn i Qatar, umiddelbart etter å ha konsultert videodommeren, dukket imidlertid opp foran spillerne i duellen og den overfylte tribunen og kunngjorde til alle over mikrofonen at de beordret en straff.

Kilde: Youtube

Denne innovasjonen har for eksempel allerede blitt testet under verdensmesterskapet under 20 år, men dette er første gang den har blitt brukt på et så høyt profilert arrangement.

Selv om Ria Percivalová, som ikke klarte å omsette straffen, gledet det ekstatiske publikummet en stund, brøt tribunen ut i jubel igjen minutter senere da Jitka Klimkovás sør-moravisk-fødte avdelinger beseiret favorittene.