Hvorfor denne norske Bitcoin-gruvearbeideren beveger seg over polarsirkelen

I jakten på profitt har du Bitcoin (BTC) Bergmann fra Norge har tatt et veldig radikalt steg. Selskapet KryptoVault AS har flyttet sin virksomhet utover polarsirkelen. Dette trinnet har først og fremst å gjøre med stadig økende energipriser.

Bitcoin-gruvedrift innenfor polarsirkelen

Energiprisene øker også kraftig i Norge. Høyere energipriser har en enorm innvirkning på fortjenestemarginen til kryptogruvearbeidere. Hvis strømprisen stiger, betyr det i bunn og grunn at gruvearbeidernes fortjeneste umiddelbart faller. Nå ser det ut til at de nordligste regionene i Norge ennå ikke føler noen større påvirkning fra den globale energikrisen.

Temperaturene her er også lavere enn i sør. Bitcoin gruvedrift Maskiner bruker mye strøm og blir derfor veldig varme. Derfor må disse maskinene kjøles aktivt og i kaldt klima er energien som kreves for å holde maskinene på riktig temperatur også lavere. En vinn-vinn-situasjon for KryptoVault. Det kreves mindre energi og denne energien er også billigere.

Ifølge Kjetil Hove Pettersen, administrerende direktør i Kryptovault, er energiprisene på det nye stedet opptil 160 ganger lavere enn i Sør-Norge. som melder Bloomberg.

Grønn energi for Bitcoin

I tillegg bruker Kryptovault 98 % utelukkende grønn strøm, hovedsakelig fra vannkraftverk. På grunn av den voldsomme tørken er det til og med en risiko for at regjeringen vil vurdere å legge restriksjoner på dette. Dette kan ha vært en ekstra grunn til å flytte nordover, da vannkraftkilder er utbredt her.

Å flytte nesten hele selskapet til den andre siden av landet er selvsagt ikke uten ulemper. Flyttekostnadene er betydelige. For eksempel må alle maskiner transporteres. Pettersen argumenterer imidlertid for at det å betale disse kostnadene er nødvendig for selskapets overlevelse.

«Selvfølgelig vil flyttingen medføre ytterligere kostnader og komplikasjoner, men under de nåværende omstendighetene er det en eksistensiell nødvendighet å gjøre det.»


Innleggsvisninger: 23

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *