Ifølge RWE-sjefen har Tyskland fortsatt problemer med gassforsyningen


Tyskland må fremskynde utviklingen av gassimportinfrastrukturen for å unngå forsyningsflaskehalser. Ifølge Reuters sa Markus Krebber, administrerende direktør i landets største energiselskap RWE, til WirtschaftsWoche. Han la til at trusselen om en kraftig økning i energiprisene ennå ikke er helt eliminert. Gass for det europeiske markedet blir enda billigere i dag.

«Vi har ingen reserve i gasssystemet,Krebber fortalte WirtschaftsWoche.Dersom det inntreffer en svært kald vinter eller det oppstår avbrudd i leveransene, kan dette føre til svært kritiske situasjoner – og som følge av dette til flaskehalser og betydelig høyere priser.» han la til.

Gassreservene i Tyskland går inn i fyringssesongen på et rekordnivå på 96,55 prosent. Dette representerer et solid grunnlag for vinterperioden i den viktigste europeiske økonomien og er en betydelig mer komfortabel startposisjon sammenlignet med situasjonen for ett år siden.

I 2022 forsøkte Tyskland raskt å fylle på gassforsyningen etter at den tidligere hovedleverandøren Russland kuttet leveranser gjennom Nord Stream-gassrørledningen, noe som økte frykten for at husholdninger ikke ville være i stand til å varme seg tilstrekkelig om vinteren. I tillegg presser Berlin på for å bygge flytende naturgass (LNG) importterminaler som en alternativ forsyningskilde, innsats som Krebber sa er avgjørende for å sikre forsyningssikkerhet.

Inntil faste terminaler er tilgjengelige, bruker Tyskland flytende forgassingslagringsenheter (FSRU) for å erstatte russiske gassforsyninger. Tre FSRU-enheter opererer i havnene i Wilhelmshaven, Brunsbüttel og Lubmin etter at Tyskland sikret deres leiekontrakt og forbindelse til fastlandet. Flere skip skal legges til denne vinteren i Wilhelmshaven, Mukran og Stade. Krebber sa at det var en risiko for forsinkelser og at det var avgjørende for Berlin å fortsette den planlagte utvidelsen av LNG-infrastruktur.

Engrosprisen på gass for det europeiske markedet faller i dag på grunn av høye lagre i Europa, høye lagre i Norge, sterk LNG-strøm og mildvær.

Prisen på nøkkelgassterminkontrakten for neste måneds levering ved Title Transfer Facility (TTF) virtuelle handelssenter i Nederland tapte mer enn to prosent til å falle under 38 euro (rundt 930 CZK) like før klokken 13:00 CEST megawattime (MWh).

Kilde: Reuters, ČTK

Les mer

 • Ifølge IMF er det fortsatt behov for stimuleringstiltak

  Sentralbanker i Europa, USA og Japan bør ikke skynde seg for å komme ut av den ekstraordinære situasjonen…
 • Ifølge den tyske ministeren stuper Afghanistan inn i vår tids verste krise

  Ifølge Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock er Afghanistan på vei mot «den verste humanitære krisen i vår tid». Opp mot 24 millioner mennesker der vil være avhengige av humanitær hjelp om vinteren, sa Baerbock. I tillegg er det fortsatt 15.000 mennesker i det asiatiske landet som har blitt lovet gjenbosetting av Tyskland, rapporterte DPA-byrået i dag.
 • Europeere er klar over at situasjonen haster, sa Obama

  I går kveld uttrykte USAs president Barack Obama tillit til at europeerne vil overvinne gjeldskrisen i eurosonen.
 • Ifølge Deloitte-anslag forventes økonomien å trekke seg sammen med 10 prosent i år

  Ifølge de siste anslagene til David Marek, sjeføkonom i konsulentfirmaet Deloitte, kan den tsjekkiske økonomien trekke seg sammen med ti prosent i år. Sammenbruddet i økonomien vil trolig bli ledsaget av en rask økning i arbeidsledigheten, en tosifret nedgang i eksport, import og industriproduksjon, en nedgang i inflasjonen mot slutten av året og en nedgang i statsfinansene til et underskudd på over fem prosent av BNP. Marek publiserte estimater på Twitter.
 • Ifølge Pavel er pensjons- og skattereformer nødvendige, de må forklares for folk

  Ifølge den valgte presidenten Petr Pavel er pensjons- og skattereformer nødvendige for Tsjekkia, de kan ikke lenger utsettes og det er nødvendig å begynne å forklare dem til folket. Det sa han i et intervju med Nova TV i går kveld. Han nevnte konvergensen av begge reformene som en del av sin offisielle plan. Pensjonsreform har vært diskutert i Tsjekkia i årevis. Så langt har den ikke blitt implementert, og det er ikke funnet en bredere politisk konsensus om den. Ifølge eksperter er det også nødvendig å endre ligning. Regjeringen forbereder en pensjonsreform.
 • Ifølge Reuters er en avtale klar på EU-toppmøtet

  Plenarmøtet til EU-toppmøtet, som har diskutert gjenopprettingsfondet etter koronakrisen og unionens syvårsbudsjett siden fredag, vil fortsette fra klokken 05.15 CET. Dette ble annonsert på Twitter av talsmannen for presidenten for Det europeiske råd, Barend Leyts. Ifølge Reuters, som siterer flere kilder, er en avtale utarbeidet og venter på vedtak, som krever enstemmig godkjenning.
 • Ifølge Söder er ikke gassforsyningen garantert og tysk økonomi står i fare for hjerteinfarkt

  Ifølge Bayerns statsminister Markus Söder har ikke Tyskland sikker gassforsyning; Landets statsminister advarte om at EUs største økonomi står i fare for et hjerteinfarkt. Hans motpart i Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, sa under en debatt i Süddeutsche Zeitung at situasjonen var dramatisk og at den mulige nedstengningen av enkelte selskaper fra gassforsyninger kan ha innvirkning på forsyningskjedene i bilindustrien. Samtidig er Bayern og Baden-Württemberg blant motorene i den tyske økonomien. Forbundsøkonomiminister Robert Habeck gjorde det klart i dag at han frykter et fullstendig avbrudd i forsyningene fra gassrørledningen Nord Stream 1, som gass strømmer gjennom langs bunnen av Østersjøen fra Russland til Tyskland.
 • Ifølge Soros bør ikke EU gi etter i striden med Ungarn og Polen

  Gitt sine verdier har EU ikke råd til å gi etter for press fra Ungarn og Polen, som blokkerer vedtakelsen av EU-budsjettet fordi de ikke går med på å gjøre bruken av europeiske midler betinget av overholdelse av prinsippene i EU-budsjettet. å gjøre den avhengig av rettssikkerheten. George Soros, en amerikansk finansmann av ungarsk opprinnelse, skrev dette i en kommentar for Project Syndicate-serveren.
 • Ifølge sjefen for Bitcoin-børsen kan tiltak mot bruk av kryptovalutaer være nært forestående

  Regjeringer over hele verden kan begynne å slå ned på bruken av Bitcoin og andre kryptovalutaer. Dette ble uttalt av Jesse Powell, medgründer og administrerende direktør for den ledende Bitcoin-børsen Kraken, i et intervju med CNBC.
 • Ifølge sjefen for ECB truer populisme europeisk integrasjon

  Den europeiske sentralbankens (ECB)-sjef Mario Draghi advarte i et intervju med den spanske avisen El País i dag at økende populisme i Europa kan lamme ytterligere integrasjon. Og dette til tross for at økonomiske indikatorer forbedres og når nivåene før krisen.
 • Ifølge Sverige er det ikke lenger noen grunn til at Tyrkia ikke skal begynne å ratifisere NATO-medlemskapet

  Tyrkia har ingen grunn til ikke å begynne å ratifisere Sverige og Finlands NATO-medlemskap. Det sa Sveriges utenriksminister Tobias Billström til Reuters i dag på sidelinjen av World Economic Forum i Davos. Hans finske kollega Pekka Haavisto uttrykte på sin side håp om at besøket av den tyrkiske diplomatiske sjefen Mevlüt Çavuşoglu i USA denne uken ville gi en positiv impuls til denne saken. Av alliansens medlemsland har Ungarn og Tyrkia ennå ikke signert NATOs nordlige utvidelse.
 • Ifølge de fleste tyskere er ikke eurokrisen over ennå

  Rundt fire femtedeler av tyskerne er overbevist om at krisen i eurosonen ennå ikke er over. Resultatene viser…
 • Ifølge Warren Buffett er ikke euroens kollaps utenkelig

  Warren Buffett kommenterte euroen i et intervju med CNBC.
 • Forholdene i kinesisk industri har blitt bedre

  Aktiviteten i Kinas produksjonssektor økte noe i mars. Dagens offisielle kinesiske…
 • Entreprenør og visjonær Musk har benektet å ha laget Bitcoin

  Den amerikanske gründeren og visjonæren Elon Musk nektet i dag for å ha skapt den digitale valutaen Bitcoin. Dermed avviste han påstandene til Sahil Gupta, som jobbet i selskapet hans SpaceX. Bitcoin er verdens mest kjente kryptovaluta, som har hatt en kraftig prisoppgang de siste månedene. Publikum vet imidlertid ikke identiteten til oppfinneren.
 • Entreprenør: Den italienske økonomien vil kollapse med en tidel i år

  Italias bruttonasjonalprodukt (BNP) vil falle med ti prosent i år på grunn av den negative effekten av den økonomiske krisen forårsaket av koronaviruset. Neste år kan det imidlertid se en vekst på 4,8 prosent. Dette ble spådd i går av den italienske næringsforeningen Confindustria. Han bemerket imidlertid at utsiktene hans for neste år ikke tar hensyn til fremtidige budsjettjusteringer og ressurser levert av EU.
 • Entreprenører i eurosonen hadde det beste kvartalet

  Fra januar til mars nøt selskaper i eurosonen sitt beste kvartal på tre år, men de nøt godt…
 • Næringsaktiviteten i eurosonen øker

  Veksten i forretningsaktiviteten i eurosonen akselererte i september. Det meldte analyseselskapet IHS Markit i dag. Ifølge henne tyder data om næringsaktivitet på at bruttonasjonalproduktet (BNP) i euroområdet vil øke med 0,7 prosent i tredje kvartal. Dette representerer en liten akselerasjon i økonomisk vekst sammenlignet med 0,6 prosent i andre kvartal.
 • Næringsaktiviteten i eurosonen økte

  Næringsaktiviteten i eurosonen vokste med det raskeste tempoet på nesten seks år i mars. Den økende etterspørselen tillot bedrifter å øke prisene ytterligere og ansette nye ansatte. Dette kommer frem av en undersøkelse blant innkjøpssjefer fra IHS Markit. Ifølge selskapet tyder undersøkelsens resultater på at euroområdets bruttonasjonalprodukt (BNP) økte med 0,6 prosent i første kvartal. Ved utgangen av fjoråret var den økonomiske veksten bare 0,4 prosent.
 • Næringsaktiviteten i eurosonen økte

  Forretningsaktiviteten i eurosonen vokste i det raskeste tempoet på mer enn seks år i november. Det meldte analyseselskapet IHS Markit i dag. Etter deres mening signaliserer dataene at euroområdets bruttonasjonalprodukt (BNP) vil stige med 0,8 prosent i fjerde kvartal. I tredje kvartal avtok imidlertid den økonomiske veksten i eurosonen noe til 0,6 prosent etter 0,7 prosent de foregående tre månedene.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *