Ingen endring i spissen for NATO? Alliansen ønsker fortsatt Stoltenberg / Europe Briefing – EURACTIV.pl

Jens Stoltenbergs mandat som sjef for NATO har blitt utvidet flere ganger, men ifølge norske medier vil landets tidligere statsminister trolig forbli ved roret i Alliansen | Dette skriver vi blant annet om i torsdagens orientering fra Europa

OSLO

Men fortsatt Stoltenberg? To fireårsperioder Jens Stoltenberg hans periode som generalsekretær i NATO er over, men nordmannen har fortsatt stillingen. På grunn av flere sikkerhetskriser har hans mandat blitt utvidet flere ganger. Ifølge norske medier vil det skje igjen.

(Anna Wolska | EURACTIV.pl)

BERLIN

Tyskland kan betale mer. Etter den tyske finansministeren Christian Lindner kategorisk utelukket eventuelle tilleggsbetalinger til EU-budsjettet, grep kansleren inn og sa at avgjørelsen fortsatt var under vurdering.

HELT ARTIKKEL UNDER

(Kjeld Neubert | EURACTIV.de | Oversettelse av Krzysztof Ryncarz)

Tyskland planlegger å øke sitt bidrag til EU-budsjettet

Etter at den tyske finansministeren Christian Lindner helt utelukket eventuelle tilleggsbidrag til EU-budsjettet, gikk kansleren inn og sa at avgjørelsen fortsatt var under behandling.

PARIS

Opptøyer etter drapet på en tenåring. President Emmanuel Macron i går appellerte til ro etter at en 17 år gammel gutt ble skutt og drept av en politimann. Dette førte til sammenstøt mellom publikum og politiet, som resulterte i dusinvis av arrestasjoner.

HELT ARTIKKEL UNDER

(Davide Basso | EurActiv.fr | Oversettelse av Kinga Wysock)

WIEN

Vil Østerrike endelig begrense korrupsjonen? I går diskuterte en østerriksk parlamentarisk komité nye antikorrupsjonslover. De siste årene har korrupsjonsskandaler ført til kollapsen av koalisjonsregjeringen av kristne demokrater og libertarianere, og den påfølgende avgang av den hittil populære kansleren. Sebastien Kurz.

HELT ARTIKKEL UNDER

(Chiara Swaton | EURACTIV.de | Oversettelse av Aleksander Krzysztoszek)

VILNIUS

Kjære hjelp. Den litauiske presidenten har kunngjort at landet hans vil kjøpe to NASAMS luftvernsystemer for Ukraina. I mellomtiden fortsetter Russland å skyte missiler mot sivile mål i ukrainske byer.

HELT ARTIKKEL UNDER

(Anna Wolska | EURACTIV.pl)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *