Ingenting fungerer for Canada

Canada har hatt en svært vanskelig avslutning på den forberedende turneringen til VM i hockey, og mandag i Latvia overrasket de Norge i en shootout 3:2.

Dette er den andre fiaskoen på rad for hovedtrener André Tourignys lag. Hun tok ned flagget mot Sveits sist lørdag. Det sveitsiske laget ligger på toppen av gruppe B og har dominert siden konkurransestart, noe som virkelig ikke er tilfelle for Norge.

Faktisk hadde den skandinaviske nasjonen bare én seier på fem kamper før de tok imot Canada. Nordmennene slo Slovenia 1-0 i forrige uke, et lag som ikke har opplevd gleden ved å vinne seks ganger.

– Det er en utrolig følelse, sier den norske forsvarsspilleren Johannes Johannesen til IIHF-nettstedet. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle slå Canada i verdensmesterskapet. Det er en stor seier for oss!»

Lite poeng

Det var Lawson Crouse som lot kanadierne få et poeng mot Norge. Med noen sekunder igjen av reguleringen tok den rødhårede en flott pasning fra Michael Carcone og satte pucken inn i toppen av Jonas Arntzens nettmaske.

Den kanadiske keeperen Joel Hofer gjorde flere gode redninger på overtid. Han var imidlertid veldig sjenerøs i skuddvekslingen, og ga fra seg fire av fem skudd. Lagkameratene hans kunne ikke gjøre det samme, og nederlaget ble uunngåelig.

«Vi må bli bedre,» sa Crouse. Alle lag spiller veldig bra defensivt. Vi må finne en måte å få flere scoringssjanser på og gå videre. Det er en veldig kort turnering.»

Tilbake raskt

Norge scoret også de to første målene i denne kampen. Etter litt over 10 minutters spill i første periode satte Andreas Martinsen pucken bak Hofers rygg. Han som hadde på seg fargene til Montreal Canadiens i ni kamper i 2016-2017 gjorde det med et godt håndleddsskudd.

Sondre Olden doblet vinnerledelsen i de innledende øyeblikkene av andre periode. Den 30 år gamle veteranen skjøt et tilsynelatende ufarlig skudd, men pucken avviste den kanadiske spilleren og gled forbi målstreken.

Før slutten av den midterste tredjedelen kuttet Milan Lucic den i to. Det var det andre målet i konkurransen for Calgary Flames-representanten.

Canada (3-1-1-1) avslutter gruppespillet tirsdag i en duell mot Tsjekkia (4-0-1-1). Denne kampen vil ha en betydelig innvirkning på sluttstillingen til Maple Leaf med tanke på kvartfinalen i konkurransen.

– Vi må lære av det vi ikke gjorde i dag. [lundi] og vær klar til i morgen [mardi], sa Crouse. Det blir en veldig stor kamp.»

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *