«Jazz Goes to Town»-festivalen begynner i Hradec Králové og har dusinvis av musikere

Alle utenlandske band vil opptre i Tsjekkia for første gang i år, sa festivaltalskvinne Anna Chmelíková til ČTK. Det tjueniende året festival starter kl 19:30 i Artičok Café med konsert av bandene 2in2out og HLASkontraBAS-oktetten.

I tillegg til Artičok Café, finner du også konserter i Beseda Klicper Theatre Studio, Petrof Gallery eller Club No. 4. Hovedkonsertene finner sted i Bio Central kinosal. – Høydepunktet på festivalen blir konserten til Norsk Trondheim Jazzorkester lørdag 14. oktober på Bio Central kino, det er et av de viktigste jazzensemblene i Europa, sa Chmelíková.

På programmet for årets festival står for eksempel den sveitsiske sangeren Lucia Cadotsch med Speak Low-prosjektet, en trio improvisatorer fra USA ledet av bassist Luke Stewart og den polske saksofonisten, komponisten og produsenten Marek Pospieszalski med sin oktett. Det internasjonale prosjektet Concept Art Orchestra vil også opptre med den norske komponisten Helg Sund. Blant de tsjekkiske utøverne vil for eksempel være duoen Emil Viklický og Pavel Hrubý. Det er også to boligprosjekter laget spesielt for festivalen. Bak den ene står en tsjekkisk-polsk musikalsk gruppe og bak den andre står den slovenske artisten Kaja Draksler, sa arrangørene.

Festivalen arrangeres av den ideelle kulturorganisasjonen Kontrapunkt. Årets festivalslagord er «Waves of Joy» og kombinerer to betydninger. Den første av disse er musikk som bevegelse, den andre refererer til de positive følelsene den vekker, sa festivalarrangørene.

Gitarist Mike Stern med spesialgjest Randy Brecker, trekkspiller Sugar Blue, amerikanske bandet Lester Bowie’s Brass Fantasy og pianist Joe Zawinul med Syndicate har tidligere opptrådt på festivalen.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *