Journalisten beskrev timene etter angrepet på Fico: Helt overdrevet. Hovedkampen er i ferd med å begynne

«Den videre fremgangen til slovakiske politikere vil vise modenheten til det slovakiske demokratiet. Klarer de å ikke bruke angrepet som et politisk kampredskap, kan de si at de har bestått en vanskelig prøve med ære, sier HN-sjefanalytiker Martin Ehl om situasjonen etter attentatet på Slovakias statsminister Robert Fico. «Selv noen regjeringspolitikere er klar over at hvordan de håndterer situasjonen betyr mye,» legger Ehl til.

Spotlight News – Martin Ehl, om skytingen av Robert FIca | Video: Oldrich Neumann

Analytikeren fortsetter å kritisere publiseringen av opptakene av angriperens «avhør» etter arrestasjonen: «Det minnet meg om opptakene av fengslede terrorister fra Russland etter de nylige angrepene i Moskva, det var et fullstendig brudd på all yrkesetikk og. «Politiet bør arrestere ham, avhøre ham og sette ham i anførselstegn, de skal ikke gi ut informasjonen,» sier analytikeren og legger til at opptaket er redigert og manipulerende.

Ifølge analytikeren er lærdommen for Tsjekkia klar: «Å være mye mer forsiktig og ansvarlig i politisk arbeid, inkludert valgkamper. Og jeg tror ikke vi er på vei mot det i Tsjekkia, tvert imot.» «Her brukes flere og hardere metoder, og det kan bli resultatet», legger journalisten til.

Vi følger hendelsene rundt skytingen av Slovakias statsminister Robert Fico i en detaljert nettrapport.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *