Klarna legger til AI-drevet fotofunksjon for å tiltrekke kunder – 11. oktober 2023 kl. 12.00

Den svenske betalingsgiganten Klarna har lansert en ny AI-drevet shoppingfunksjon, bygget med OpenAI-teknologi, som lar folk handle ved å ta et bilde av produkter de liker og deretter lagre dem i løpet av sekunder på selskapets mobilapp Gjør selskapet tilgjengelig for kjøp.

Mange oppstartsbedrifter som Klarna legger til AI til produktporteføljen sin for å øke verdien mens de venter på å gå offentlig gjennom en børsnotering.

Klarnas nye funksjon kan identifisere mer enn 10 millioner varer som klær, hjemmetilbehør eller elektronikk og sammenligne priser, selgere og anmeldelser, sa markedssjef David Sandström i et intervju onsdag.

For å møte personvernhensyn viser ikke Klarnas AI bilder av folks ansikter eller kropper, sa han.

Googles Lens-verktøy har også søkefunksjoner som lar bilder og tekst blandes inn i søk.

«Det som skiller oss fra Google er at objektivet vårt er designet spesielt for shopping. Vi vil ikke at folk skal ta bilder av tilfeldige ting, bare produkter de vil kjøpe, sa Sandström.

Klarna sier at detaljlinsen er tilgjengelig for forbrukere i USA, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Danmark og Norge.

Klarna, en gang Europas mest verdifulle oppstart, lar shoppere handle online gjennom sine detaljhandelspartnere og betale i avdrag ved å bruke tjenesten kjøp nå, betal senere. Verdsettelsen har falt kraftig, men selskapet sa i august at det var lønnsomt på månedsbasis og over mål. (Reportasje av Supantha Mukherjee i Stockholm. Redigering av Jane Merriman)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *