Kraftige stormer raser over Østersjøen

Det var heller ingen ferger mellom Polen og Sverige eller mellom Norge og Danmark. Stormen forstyrret også skipsforbindelser mellom fastlands-Tyskland og øyene Hiddensee og Rügen. Ifølge lokale meteorologer skal stormene i Norge være de verste på et kvart århundre.

I tillegg til Polen og Tyskland streiket de også i Sverige. I nærheten av byen Hudiksvall kollapset en voll på grunn av regnskyll og to vogner av et persontog sporet av. Ifølge politiet er ingen skadd.

Søndag, da stormene slo inn, registrerte de 25.000 lynnedslag i Sverige. I Malmø sør i landet ble mer enn fem tusen husstander uten strøm.

Været i august? Selv på nyttårsaften var det varmere

Norske meteorologer forventer at situasjonen vil forverres utover kvelden og tirsdagens stormer vil være de verste på 25 år. Det fryktes jordskred og myndighetene har oppfordret folk til å jobbe hjemmefra hvis mulig. Fornøyelsesparken Kongeparken, som ligger flere titalls kilometer fra Stavanger, forblir stengt tirsdag på grunn av forventet sterk vind.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Brannmenn rydder velte trær ved Københavns Tivoli

Ifølge Deutsche Bahn (DB) er det å forvente betydelige komplikasjoner i jernbanetrafikken i delstaten Schleswig-Holstein, og passasjerene bør sjekke på forhånd på Internett om toget deres kjører.

Foto: Frederik Ringnes, CTK/AP

En norsk politimann prøver å åpne et avløpsdeksel i en av de oversvømte gatene i hovedstaden Oslo etter det første uværet

Mer enn 18.000 mennesker i det østlige og nordøstlige Polen var uten strøm på grunn av uværet søndag, meldte brannvesenet. To personer ble skadet i forskjellige deler av landet. Et tre falt på en bil i Wrocław og skadet en person, og en annen ble fanget av en brukket gren i Gizycko i regionen Masurian Lakes.

Brannmenn i og rundt København oppfordret folk til ikke å gå inn i parker og skoger, da kombinasjonen av vind og våt jord lett kan rykke opp trær.

Foto: Profimedia.cz

En oversvømt rundkjøring nær Arlöv i Sverige på E6 har blitt en felle for biler. Mannen måtte gå ut av bilen gjennom vinduet

Hagl på størrelse med en pingpongball falt i området av byen Dobele i sentrale Latvia mandag. Et av de mest skadede stedene var parken i Térvet, hvor det blant annet er en lekeplass med karakterer inspirert av latviske eventyr.

Ifølge talsmann Daniel Drake vurderer det tsjekkiske utenriksdepartementet ennå ikke anbefalinger for tsjekkiske turister. Av personene registrert i Drozd reisesystem er det 299 tsjekkere i Polen, 155 i Norge, 99 i Sverige og 59 i Danmark.

Europa har vært rammet av uhyggelig vær de siste dagene. Kystområdene og Sentral-Europa er påvirket av en kaldfront, som tilsvarer temperaturer under 20 °C i begynnelsen av august. Slovenia og Østerrike måtte stri med store nedbørsmengder. Temperaturene vil imidlertid trolig stige til over 25 grader Celsius denne uken.

Animasjon av en storm over ØstersjøenVideo: Vind

Foto: Profimedia.cz

Restene av en vindturbin skadet av stormen i et høstet rapsfelt nær Dölitz i Mecklenburg-Vorpommern

Det er kaldt og det regner, Europa er plaget av værets luner. Og til og med ved sjøen

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *