Laegreid utelukket fra massestart for brudd på sikkerhetsreglene

Marie Mahé, Media365: publisert søndag 17. desember 2023 kl. 13:20.

I en pressemelding meldte Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) utestengelse av norske Sturla Holm Laegreid fra massestarten, på grunn av brudd på sikkerhetsreglene.

Torden i skiskytingens lille verden. Det internasjonale forbundet (IBU) har publisert en pressemelding som kunngjør utestengelse av en av stjernene fra kretsen for massestarten i Lenzerheide, Sveits, som starter for menn denne søndagen fra klokken 14:45. Denne skiskytteren er ingen ringere enn Sturla Holm Laegreid. Nordmannen, fem ganger verdensmester i denne disiplinen, er tiltalt for brudd på sikkerhetsreglene. Og mer spesifikt på grunn av «riflehendelsen på det norske lagets hotell der det ble avfyrt et skudd under tørrtrening». Det er dette som motiverte denne berømte utvisningen, ifølge IBU, fortsatt i samme pressemelding. En hendelse der heldigvis ingen ble skadet. Det norske skiskytterlaget informerte umiddelbart om det.

For å starte etterforskning?

Deretter ble det startet en etterforskning av integritetsenheten for skiskyting, men også av sveitsiske myndigheter. Fortsatt ifølge Det internasjonale skiskytterforbundet vil disse to instansene deretter ta stilling til mulige fremtidige sanksjoner. Norske Sturla Holm Laegreid sa han angret på handlingen. I denne IBU-pressemeldingen uttalte skiskytteren spesielt om dette temaet: «Jeg beklager dypt denne hendelsen og beklager til hele skiskytterfamilien, mine lagkamerater og eieren «Det er en skarp påminnelse til meg og andre skiskyttere om viktigheten av sikkerhet prosedyrer». Så nordmannen var virkelig på siden av Lenzerheide i Sveits denne helgen. Denne lørdag ettermiddagen tok Sturla Holm Laegreid tredjeplassen i forfølgelsesdisiplinen. Tredjeplassen er også besatt av hovedkandidaten i det generelle skiskyting-VM.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *