Lauryn Hill, Red Hot Chili Peppers og Jungkook, stjerner fra Global Citizen-festivalen i New York

NEW YORK: Tusenvis strømmet til konserter av Lauryn Hill, Red Hot Chili Peppers og Jungkook i New Yorks Central Park på lørdag som en del av Global Citizen International Aid Festival.

Rap-ikonet Lauryn Hill tok scenen for å feire 25-årsjubileet for albumet hennes «The Miseducation of Lauryn Hill» og fremførte hennes berømte sang «Doo Wop (That Thing)» og samlet The Fugees. Den legendariske hiphop-trioen fremførte sanger som «Killing Me Softly» og «Ready Or Not».

«Afrika må kontrollere sine egne naturressurser. Haiti må kontrollere sine egne naturressurser. Hele verden må få slutt på hungersnød,» erklærte et av medlemmene i denne gruppen, Wyclef Jean, opprinnelig fra Haiti, til jubel fra fansen hans, som viftet med mobiltelefoner.

Dette budskapet var i tråd med dagens mål, som kombinerer en musikalsk forestilling med oppfordringer til å hjelpe internasjonal utvikling, spesielt i kampen mot fattigdom og klimaendringer.

Red Hot Chili Peppers avsluttet kvelden med en fremføring av sine klassikere, inkludert «Can’t Stop», «Scar Tissue», «Dani California», «Snow (Hey Oh)» og «Californication».

Drapert i ponchoer for å beskytte seg mot regn og kulde, ble publikum elleville da Jungkook fra K-pop-gruppen BTS fremførte sine mest kjente hits, inkludert «Still With You».

Kledd i falmede jeans og brun skjorte, minnet den sørkoreanske megastjernen sine fans om behovet for å «gjøre en innvirkning sammen slik at alle, overalt, har tilgang til grunnleggende rettigheter som mat og utdanning.»

Selv om han ikke ble annonsert som headliner, var Jungkooks opptreden et av kveldens høydepunkter. Mange gjennomvåte tilskuere forlot Manhattan-parken rett på slutten av tiden på scenen, og festivalen skal fortsatt vare i tre timer.

Tidligere gikk Anitta på scenen med sitt imponerende twerk og danseshow, og fremførte hits som hennes nylige «Funk Rave».

– «Beskytt urbefolkningen» –

Den største brasilianske popstjernen trakk oppmerksomheten til viktigheten av å beskytte regnskogen i Amazonas og minnet om at den er «lungene til planeten vår».

Før konsertstart ba hun myndighetene om å gjøre mer for å «beskytte folket der, urbefolkningen, samfunnene… hvis eneste virkelighet er Amazonas».

Rappere som Busta Rhymes og Common hyllet hiphopens 50-årsjubileum, en av flere begivenheter som ble holdt i New York de siste månedene.

Festivalen, som har blitt arrangert siden 2012 da verdens ledere møtes i New York for FNs generalforsamling, tilbyr gratisbilletter til aktivister som lover å ta grep, for eksempel å skrive til sine ledere for å be om en økning i internasjonal utviklingshjelp.

Frankrikes president Emmanuel Macron kunngjorde en utbetaling på 150 millioner dollar til Det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) i en video på festivalen, det høyeste beløpet en regjering har lovet til dags dato.

«Vi må bekjempe fattigdom, klimaendringer og biologisk mangfold sammen,» sa Macron. «Derfor ønsker vi også å spille vår rolle.»

Roma-baserte IFAD er et FN-organ som har som oppgave å bekjempe fattigdom og sult på landsbygda i utviklingsland.

Global Citizen ønsket Frankrikes forpliktelse velkommen i en uttalelse, og la til at «mye gjenstår å gjøre for å gi viktig støtte til de millioner av småbønder over hele verden som produserer 70% av maten i lav- og mellominntektsland.»

NGO kunngjorde også at Norge har lovet å betale IFAD 90 millioner dollar.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *