Lederen for Nord-Irlands største fagforeningsparti har trukket seg etter påstandene

Du kan også lytte til artikkelen som lydversjon.

Lederen for Nord-Irlands største fagforeningsparti, DUP, Jeffrey Donaldson, trakk seg i dag. Ifølge BBC er han siktet for seksuallovbrudd. Han ble pågrepet torsdag morgen, avhørt og løslatt samme kveld. En 57 år gammel kvinne ble også anklaget for å ha medvirket til de påståtte forbrytelsene. De to skal etter planen møte i retten neste måned.

Det demokratiske unionistpartiet (DUP) sa i dag at de hadde mottatt et brev fra Donaldson som bekrefter at han står overfor anklager av «historisk karakter».

«I samsvar med partiets regler har partiets tjenestemenn suspendert Donaldsons medlemskap (av partiet) i påvente av utfallet av rettssaken,» sa DUP i en uttalelse. Gavin Robinson, medlem av det britiske parlamentet, er utnevnt til midlertidig leder for partiet.

61 år gamle Jeffrey Donaldson er en av Storbritannias mest kjente politikere, han er den nordirske parlamentsmedlemmen som har sittet lengst i det britiske parlamentet, som han først ble valgt til i 1997, skrev Reuters.

Politiet avga en uttalelse om saken i formiddag, men avslørte ikke identiteten til den siktede. Teksten sa at den 61 år gamle mannen ble anklaget for «seksuelle krenkelser i den siste tiden» og at en 57 år gammel kvinne som ble anklaget for «seksuelle krenkelser i den siste tiden» også hadde blitt varetektsfengslet samtidig. tid. Medvirke til andre forbrytelser.» Paret skal etter planen møte i retten 24. april, la politiet til.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *