New Zealand åpner ballen med seier

Juba Touabi, Media365, Skrevet torsdag 20. juli 2023 kl. 11:11.

New Zealand startet sitt VM veldig bra med en 1-0 seier over Norge i åpningskampen.

La oss gå til den største turneringen i kvinnefotball. Kick-off var torsdag 20. juli 2023 på Eden Park Stadium i Auckland, New Zealand. Etter skytingen i Auckland ble det holdt ett minutts stillhet med tillatelse fra FIFA. Hendelsen skjedde, som en påminnelse, noen timer før konkurransestart.

I det første kvarteret måtte New Zealand, med hjelp fra publikum, spille sitt beste spill for å motarbeide Norges tallrike angrep. Hvis dominansen er klart i favør av Ada Hegerbergs lagkamerater, manglet de skandinaviske angriperne realisme foran mål. Et scenario som fortsatte gjennom den første perioden. Ved pause sto begge lag uavgjort med uavgjort mål (OO).

Wilkinson gir New Zealand ledelsen

Etter retur fra garderoben åpnet New Zealand raskt scoringen takket være Hannah Wilkinson. Melbourne City-spissen scoret det første målet i denne niende utgaven av verdensmesterskapet for kvinner. Hun fullførte en flott kollektiv aksjon. New Zealanderne kunne gjort scoringen enda verre i det 53. minutt da dommeren så en tvilsom hånd fra nordmannen i 16-meteren. Sistnevnte tildelte til slutt ikke hjemmelaget straffe.

Nordmennene, klar over at det var en god sjanse til å spille i denne kampen, var raske til å gå tilbake på angrepet i en enorm mulighet på timen, Frida Maanum er perfekt levert av Hegerberg i området. Den norske midtbanespilleren klarer ikke å få skuddet sitt på mål, noen minutter senere svarer New Zealands Ali Riley etter en meget god sekvens. Til slutt redder den norske målvakten Aurora Mikalsen laget sitt.

Hjemmelaget ble tildelt straffe etter en håndball i 16-meteren. Ria Percival er fast bestemt på å score et mål (2:0) for laget sitt. Til slutt bommet hun på målet og ballen havnet på tverrliggeren. Med denne seieren dro New Zealand nettopp av et veldig flott kupp ved å vinne mot et veldig godt norsk lag. Football Ferns tok tre viktige poeng inn i resten av konkurransen og lot New Zealand-fans fortsette å drømme om dette verdensmesterskapet i 2023.