Norge «anbefaler mot» TikTok og Telegram på offentlige enheter

Den norske justisminister Emilie Enger Mehl, som har vært svært aktiv på TikTok, som har gitt henne tilbakeslag, rådet tirsdag tjenestemenn i landet til å ikke installere den kinesiske appen på sine profesjonelle enheter.

• Les også: Italia starter etterforskning mot TikTok for «farlig innhold»

Denne anbefalingen, som gjenspeiler flere retningslinjer eller til og med forbud utstedt i Vesten, er motivert av bekymringer om spionasje og gjelder også for det krypterte meldingssystemet av russisk opprinnelse, Telegram.

– Etterretningstjenestene identifiserer i sin risikovurdering (…) Russland og Kina som de viktigste risikofaktorene for norske sikkerhetsinteresser, forklarte ministeren sitert i pressemeldingen.

«De peker også på sosiale medier som en arena for tvilsomme skuespillere og andre som ønsker å påvirke oss gjennom feilinformasjon og falske nyheter,» la hun til.
AFP

Anbefalingen gjelder alle profesjonelle enheter av tjenestemenn som er koblet til de digitale systemene til deres administrasjon.

Det yngste medlemmet av regjeringen, 29 år gamle fru Mehlová, var i en storm i fjor høst: under ilden av spørsmål fra pressen og opposisjonen, etter en lang stillhet, innrømmet hun at hun hadde installert TikTok i hans stilling . telefon med en merknad om at han slettet appen en måned senere.

Hun rettferdiggjorde denne bruken med behovet for å nå et ungt publikum, hvor applikasjonen er ekstremt populær.
AFP

Hvis bruken oppfyller den faglige begrunnelsen, kan TikTok og Telegram fortsatt brukes av tjenestemenn, men på enheter som ikke er koblet til myndighetenes digitale systemer, spesifiserte departementet.

USA, EU-kommisjonen og Storbritannia har forbudt TikTok på funksjonelle enheter.

TikTok erkjente i november at noen ansatte i Kina hadde tilgang til data om europeiske brukere, og innrømmet i desember at ansatte brukte dataene til å trakassere journalister.

Men gruppen nekter på det sterkeste enhver kinesisk regjeringskontroll eller tilgang til dataene deres.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *