Norges Equinor signerer 5-årig gassforsyningsavtale med Østerrikes OMV – 27. september 2023 kl. 10:38

Det norske energikonsernet Equinor har signert en femårskontrakt for å levere gass til Østerrikes OMV som en del av Østerrikes OMVs diversifiseringsstrategi, sa selskapene onsdag.

Equinor vil levere 12 terawattimer (TWh) naturgass fra 1. oktober, starten på den europeiske vintergasssesongen, i tillegg til volumer under eksisterende kontrakter, sa selskapene.

Gassen vil bli levert via det tyske virtuelle handelsknutepunktet THE (Trading Hub Europe) for OMVs europeiske portefølje og vil bli priset til en «markedskonsistent pris,» la de til.

«Med disse nye volumene fortsetter OMV sin gassdiversifiseringsstrategi,» sa selskapet.

Det østerrikske selskapet kjøper allerede gass fra sine egne produksjonskilder i Norge og Østerrike gjennom langsiktige leveranser av flytende naturgass ved Dutch Gate-terminalen og gjennom EUs felles gassinnkjøpsplattform, sa selskapet.

I tillegg har OMV langsiktige forsyningskontrakter med russiske Gazprom som løper frem til 2040.

– Vi ser en økende etterspørsel etter bilaterale kontrakter fra kunder som ser norsk gass som et middel for energisikkerhet og energiomstilling, sier Helge Haugane, Senior Vice President Gas & Power i Equinor.

Norge har blitt Europas største gassleverandør, og passerer Russland, hvis forsyninger til Europa har falt som følge av krigen i Ukraina og skader på Nord Stream-rørledningene.

I følge regjeringen fortsetter det landlåste landet Østerrike å motta rundt 66 % av sin naturgassimport fra Russland via rørledninger til Øst-Europa og leter etter nye forsyningsruter.

I 2022 var det årlige gassforbruket i Østerrike på 85 TWh, mot 93 TWh i 2021. (Reportasje av Nora Buli, Redigering av Terje Solsvik)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *