Oppdatering: Esajas & Kuijsten slo Belgia

Publisert på 17., 23. oktober, 18:22

ZAANSTAD – En rekke AZ ungdomsspillere skal i aksjon i landskampspausen. Latrell Aken skal spille vennskapskamper mot Italia på hjemmebane. I tillegg vil syv AZ-spillere spille under en firenasjonsturnering i Kroatia og en duo vil spille vennskapskamper i Spania.

TIRSDAG:
Nederland U18 – Norge 2-1
Med Elijah Dijkstra, Kees Smit, Enoch Mastoras, Jasper Hartog og kaptein Rayan Atikallah i startoppstillingen vant det nederlandske U18-laget mot Norge tirsdag. Skandinavene tok ledelsen i det 21. minutt, men etter det var det det nederlandske laget som dikterte kampen. Zepiqueno Redmond (Feyenoord) utlignet på corner, og Yannick Eduardo (RB Leipzig) scoret vinnermålet i andre omgang.

Rayan Atikallah (4) og Enoch Mastoras (8) etter seieren over Norge. Foto: B4 Slovenia.

Nederland U19 – Belgia 5-1
Jeremiah Esajas og Tristan Kuijsten fikk begge minutter tirsdag for det nederlandske U19-laget, som fullførte en treningsserie mot Belgia. Førstnevnte startet i startelleveren og ga det nederlandske laget en 3-0-ledelse i første omgang. Etter pause kom også Kuijsten i spill og nederlenderne scoret to ganger til.

LØRDAG:
Nederland U18 – Danmark 1-3
Vanlige Dijkstra og innbyttere Oerip, Hartog og Mastoras hadde en dårlig kveld med de nederlandske U18. I den andre kampen i firenasjonersturneringen i Kroatia tapte Danmark 3-1. Motstanderen tok en tidlig ledelse og tok deretter en 3-0 ledelse i andre omgang med raske suksessive mål. Kayden Wolff (Ajax) klarte noe i det 65. minutt, men det nederlandske laget klarte ikke lenger å gjøre kampen spennende.

Elijah Dijkstra startet i startelleveren for Nederland U18 lørdag. Foto: OnsOranje.

Nederland U19 – Australia 1-1
Kuijsten og Esajas var ikke i startoppstillingen for Nederland U19-laget, som la uavgjort 1-1 med Australia lørdag. Antoni Milambo (Feyenoord) ga nederlenderne ledelsen i det 28. minutt, men et mål fra Thomas Waddingham (Brisbane Roar) Socceroos ved siden av i andre omgang. Esajas kom inn som innbytter i det 61. minutt.

TORSDAG:
Nederland U19 – Sveits 4-3
Esajas debuterte som ungdomslandskamp torsdag. Jong AZ-forsvareren var – akkurat som keeper Kuijsten – i startoppstillingen til Nederland U19, som spilte den første kampen i en treningstriptyk mot Sveits. Det nederlandske laget tok raskt en 2-0 ledelse i Marbella, Spania. Julian Rijkhof (Borussia Dortmund) scoret i det niende minuttet og debutanten Esajas doblet ledelsen. Sveits klarte noe like før pause, men Feyenoord-spiller Jaden Slory økte til 3-1 etter pause og så til 4-1 like etterpå. Seieren så ut til å være vunnet. Sveitseren viste imidlertid spenst og klarte plutselig 4:3 takket være mål i det 58. og 62. minutt. Det nederlandske laget måtte derfor jobbe hardt den siste halvtimen og var vellykket.

Den nøyaktige Jeremiah Esajas debuterte som ungdomslandskamp mot Sveits. Foto: OnsOranje.

ONSDAG:
Kroatia – Nederland U18 3-2
En firelandsturnering i Kroatia begynte med et nederlag mot vertslandet for de nederlandske U18-spillerne. Gjengangerne Atikallah, Mastoras, Smit, Hartog og Oerip sørget for at kroatene tok ledelsen 2-0 i første omgang. Leo Rimac (Dinamo Zagreb) scoret det første målet, hvoretter Toni Majic (Dinamo Zagreb) senere omsatte en straffe. Det nederlandske laget kom nærmere i andre akt da Precious Ugwu (Ajax) scoret utligningen. Don-Angelo Konadu (Ajax) scoret også utligningen på pause, og det nederlandske laget trodde de kunne sikre uavgjort. Dette skulle imidlertid ikke være tilfelle da Kroatia scoret igjen kort tid etterpå.

FREDAG:
Nederland U16 – Italia 3-1
Den andre treningskampen mot Italia hadde en spektakulær sluttfase fredag. Kom til «s-Gravenzande Gli Azzurri tok ledelsen etter bare ni minutter og så ut til å ha kampen under kontroll. Nederlenderne tenkte annerledes og scoret tre ganger på pause. Austyn Jones (2x, PSV) og Thijmen Romers (Sparta Rotterdam) var nøyaktige. Aachen var i startelleveren og spilte i 52 minutter.

ONSDAG:
Nederland U16 – Italia 1-2
AZ-spiller Aken satt onsdag på benken til det nederlandske U16-laget. Laget hans spilte den første av to treningskamper med Italia i «s-Gravenzande. Det nederlandske laget tok tidlig ledelsen, men så motstanderne ta kontroll. De tapte 1:2. Aachen tok ledelsen i det 80. minutt.