Putins parti leder i okkuperte områder • Utenlandske hjelpearbeidere drept

Korrespondent Geert Groot Koerkamp om møtet:

«Russland håper en ny kornavtale vil lette visse sanksjoner. Landet trakk seg fra avtalen om å håndheve disse lempelsene i juli i fjor.

For eksempel understreker Russland at kornet ikke når de fattigste landene i Afrika. Men det var heller ikke det de andre partiene var interessert i; Det handlet heller om å ikke la kornprisene stige på verdensbasis, noe som også er viktig for fattige land. I tillegg sier Russland at russiske krav ikke er innfridd. For eksempel er en russisk bank ikke koblet til Swift-betalingssystemet. Selv om banken kan fungere uten dette systemet, bare litt tregere enn vanlig. Russland sier også at Ukraina bruker den sikre korridoren til å utføre angrep på russiske mål i Svartehavet.

Putin vil fortsette å insistere på å etterkomme Russlands krav i dag. Men spørsmålet er om han har mye valg; Han er under press fra Türkiye og Kina. I dagens situasjon er dette to svært viktige land for Russland og samtidig viktige kjøpere av ukrainsk korn. De har allerede presset Russland til å gå med på denne avtalen. Og nettopp på grunn av disse landenes avgjørende posisjon for Russland, er det åpenbart at Putin vil lytte nøye til deres argumenter.»

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *