Svoy brakte Norge til tårer og brakte Galatasaray nærmere Champions League-gruppene

Galatasaray er svært nær Champions League-gruppespillet etter å ha bøyd 3-2 til Mölde i den første etappen av kvalifiseringen.

Turen til Norge viste seg å være ekstremt vanskelig for de tyrkiske gigantene, men et mål scoret i det tredje minuttet av pausetid ga gjestene en stor ledelse på vei inn i andre etappe i Istanbul.

Det ble scoret av norske Fredrik Midsjo, som trillet ballen i det tomme målet etter et suverent spill og pasning fra Mauro Icardi.

Dermed ble vertene ødelagt, selv om de spilte knallhardt og ikke slapp mot den kjente motstanderen. Mölde hadde også utmerkede situasjoner til å ta ledelsen på 2:2, men bommet.

Martin Ellingsen satte hjemmelaget i ledelsen i det 8. minutt, men Sergio Oliveira og Icardi scoret to ganger i det 29. da favorittene så ut til å vinne relativt jevnt.

Men etter Chris Haugens utligning i det 56. minutt gikk nordmennene til angrep i jakten på seier. De ble straffet av Icardi og Midsio i de siste sekundene.

I det femte minuttet av pausetid ble det dramatikk i Braga, der Panathinaikos scoret et mål som kunne fått et gullbelegg. På 2:0 for hjemmelaget grep argentineren Daniel Mancini inn, som konverterte og PAO trakk seg før omkampen i Athen med kun 1:2-underskudd.

Ser man på kampen kunne det vært mye mer seriøst, for bortsett fra målene fra Abel Ruiz og Alvaro Diallo bommet hjemmelaget mange sjanser.

I Israel markerte en målløs uavgjort den første kampen mellom Maccabi Haifa og Young Boys i et par som også så ut til å være ekstremt tett.