DIREKTE – Krig i Ukraina: USA vil trene ukrainske piloter på F-16 fra september

Lederen for den paramilitære gruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, som sto bak juni-opprøret, hans stedfortreder og åtte andre passasjerer antas å være døde da et privatfly styrtet nordvest for Moskva onsdag, ifølge det russiske lufttransportbyrået. departement. Informasjonen ble også bekreftet av kanalen til Telegram-gruppen.

Mykhaïlo Podoliak, rådgiver for det ukrainske presidentskapet, indikerte at lederen av militsen kunne ha blitt eliminert av Kreml. «Den spektakulære fjerningen av Prigozhin og Wagners kommando to måneder etter (deres) kuppforsøk er et signal fra Putin til de russiske elitene før valget i 2024», skrev han på X (eks Twitter) og mener at «Putin tilgir ingen» . Ifølge ham signerte Wagner-sjefen en dødsdom ved å akseptere vilkårene satt av Vladimir Putin etter hans mislykkede statskupp i juni, som LCIs spesialutsending til Kyiv Claire Cambier forklarte i videoen nedenfor. Ukrainere mener at meldingen sendt til eliten og den russiske hæren truer med destabilisering.

I Ukraina utmerket Jevgenij Prigozjin seg under det lange og blodige slaget om Bakhmout i øst, der hans menn, rekruttert hovedsakelig fra russiske fengsler, erobret byen i mai på bekostning av store tap. «Kjøttkvern», sa du til deg selv. Det var under dette slaget at konflikten hans eskalerte med høytstående russiske militære tjenestemenn, som Wagners sjef anklaget for inkompetanse og for ikke å levere nok ammunisjon. I juni innledet han deretter et mytteri mot den russiske generalstaben og forsvarsministeren Sergei Shoigu, noe som førte til at mennene hans kort grep militærposter i Sør-Russland for å marsjere mot Moskva. Vladimir Putin kalte ham en «forræder» uten å navngi ham, og Jevgenij Prigozjin ga raskt opp opprøret midt i konflikten i Ukraina.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *