Telefonoperatør lanserer 4G i Antarktis

Operatør Telenors ingeniører installerer 4G-fiber i Ny-Ålesund, på den norske skjærgården på Svalbard i Arktis. Bilde: telenor

Mobildekning av dette området åpner for nye perspektiver for forskning og miljøovervåking.

06/02/2024, 17:1306.02.2024, 19:47

Mer fra «International»

Telenor har åpnet planetens sørligste mobiltelefonbasestasjon i Antarktis, meldte den norske operatøren tirsdag. Dette trinnet representerer et skritt fremover for datainnsamling og forskersikkerhet.

På 72° sørlig breddegrad tilsvarer denne installasjonen, som ligger nær den norske polarforskningsstasjonen Troll, den nordligste reléantennen i verden. Denne gruppen åpnet også nylig og befinner seg på 79°N breddegrad i vitenskapsmiljøet Ny-Ålesund, på den norske skjærgården på Svalbard i Arktis.

Å sette opp et 4G-nett rundt Troll «øker sikkerheten til de som jobber på bakken», forklarer Christian Skottun, Telenors leder:

«Dette letter også overføringen av data samlet inn av vitenskapelige måleinstrumenter over hele verden og i sanntid»

Stasjonen, som tar imot seks vedlikeholdsbeboere om vinteren og flere dusin i løpet av den australe sommeren, topp vitenskapelig aktivitet, brukes hovedsakelig til biologi, glasiologi og geologi, samt meteorologisk, atmosfærisk og seismisk datainnsamling. (ats/jch)

Franske Emma Rafowicz (29) er kandidat til Europa-valget på PS-lista. Hans navn og forhold til en fransktalende talsmann for den israelske hæren ga ham mange antisemittiske angrep. Obduksjon av driften.

I Frankrike er hun kandidat på den sosialistiske listen til Europavalget i juni. Han er en fransktalende talsmann for den israelske hæren. De har samme navn: Rafowicz. Han er onkelen hennes, hun er niesen hans. Presidenten for de unge sosialistene, barnebarnet til polske pogromofre, Emma Rafowicz, har vært gjenstand for konstante antisemittiske angrep på sosiale nettverk i flere uker. En grunn? Etternavnet hans og hans forhold til Olivier Rafowicz, IDFs reservist-oberst hvis intervensjon i Gaza forårsaket mer enn 30 000 dødsfall, hovedsakelig sivile, ifølge en rapport levert av Hamas.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *