Togkollisjonen i Pardubice stengte hovedkorridoren til Moravia iRADIO

Etter togkollisjonen i Pardubice ble hovedtogkorridoren til Moravia helt stengt. Etter åtte om morgenen klarte jernbaneadministrasjonen å gjenopprette trafikken på ett spor. Tog kunne ikke omdirigeres til andre spor. De tsjekkiske jernbanene har derfor innført erstatningsbusstjenester. I følge deres talsmann Petr Šťáhlavský ble de erstattet av busstjenester i seksjonen nær Pardubice. Torsdag anbefaler Šťáhlavský å ikke ta toget i denne retningen hvis mulig.
Pardubice
(Oppdatert: 08:22 6. juni 2024)

Del på Facebook
Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykkKopier URL-adressen
Kort adresse

Lukk
Fire mennesker døde og mer enn 20 ble skadet i togkollisjonen i Pardubice Foto: Michal Fanta | Kilde: HZS Pardubice-regionen

De tsjekkiske jernbanene brukte erstatningsbusser mellom stasjonene Přelouč og Choceň. De kjører pendeltog på ruten og representerer langdistansetog på hovedkorridoren til Moravia. Regionale forbindelser erstattes av en buss mellom Přeloučí og Kostěnica. Foreløpig planlegger České dráhy å gjenoppta driften på korridoren rundt klokken 17.00.

«Vi vil prøve å gjenopprette trafikken så raskt som mulig, men det vil ta timer,» sier samferdselsminister Martin Kupka (ODS) overfor passasjerene som for eksempel går på jobb. Radiožurnál.

Czech Railways vil publisere ytterligere informasjon om organisering av trafikken kl nettsted eller i My Train-applikasjonen.

Et ekspresstog drevet av flyselskapet RegioJet frontkolliderte med et godstog i Pardubice før klokken 23.00. Fire mennesker omkom i ulykken og mer enn 20 andre ble skadet.

Redningsmenn tok 22 personer til sykehus i Pardubice, Chrudim og Hradec Králové, rapporterte brannvesenet i Pardubice-regionen på nettstedet. Ifølge deres opplysninger reiste rundt 300 personer med ekspresstoget.

ČTK, mst

Del på Facebook
Del på Twitter


Del på LinkedIn


trykkKopier URL-adressen
Kort adresse

Lukk
roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *