Tristan Champion, en franskmann som opplevde 5 måneder alene med barnet sitt

Tristan Champion er en egen mann. Bortsett fra at han opplevde det ingen eller få franskmenn gjør: langvarig pappapermisjon. Historien og forklaringen om systemet som skulle vinne over Frankrike.

Hva om du kunne ha 5 måneders pappapermisjon? Hvordan ville du reagert? Kanskje som Tristan Champion da han først hørte nyhetene: «Først ville jeg egentlig ikke gjøre det, jeg var redd for karrieren min. Jeg var redd for å ta meg av et barn alene i 5 måneder.» forklarer dobbel daron, forfatter Hake og flaske (Marabout-utgaver). Min kone fortalte meg denne utrolige linjen: du kommer til å gjøre som alle de andre kvinnene i verden, du kommer til å holde deg til den.»

Oppdag vår siste podcast

i Norge «Foreldre kan dele 10 måneder med 100 % betalt foreldrepermisjon»

Hvordan er det mulig ? Rett og slett fordi Tristan fulgte etter sin norske kone. Der får pappapermisjonen en helt ny dimensjon. Mens vi i Frankrike gir 3 dager ved fødsel samt 11 kalenderdager som skal tas innen tre måneder, tilbyr Norge opptil 5 måneders pappapermisjon for å oppdra en nyfødt. «Reglene er helt annerledes der enn i Frankrike. Foreldre kan dele opp 10 måneders foreldrepermisjon betalt med 100 %.». Forstå 5 måneder for far, 5 måneder for mor. Perfekt paritet.

Og hvis et stort antall studier forklarer fordelene med en slik reform, tilbyr Tristan Champion et argument som vil snakke til alle, lydende og slående tanker: «Det er mangel på 250 000 barnehageplasser i Frankrike. Én plass er 1 700 euro per barn per måned for staten. Å betale fedre og beholde lønnen deres kan til syvende og sist spare penger på barnehageplasser.».

«Det er i fødselspermisjonen at lønnsforskjellene mellom menn og kvinner øker»

Dette er hele prinsippet i forslaget hans, som han skrev sammen med Patrice Bonfy, også en giver til staten hans. Og bak alt dette ligger selvfølgelig den mannlige kampen for kvinner. «På lang sikt reduserer dette diskrimineringen på arbeidsmarkedet. Det er under fødselspermisjonen at lønnsforskjellene mellom menn og kvinner øker. I skandinaviske land er denne observasjonen mindre synlig fordi de deler foreldrepermisjonen..

Et humant og egalitært budskap fra en munter og fremfor alt visjonær pave. Alt Frankrike trenger. Takk Tristan.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *