USA vil bidra til å fremskynde leveranser av F-16 til Ukraina og trene piloter

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy kalte leveringen av amerikanske F-16 jagerfly, som enkelte europeiske stater hadde lovet Ukraina, for «historisk». Vestlige fly levert til Kiev av Danmark eller Nederland vil styrke det ukrainske flyvåpenet betydelig.

Ifølge vestlige tjenestemenn avhenger imidlertid hastigheten på levering av F-16-maskiner til Ukraina først og fremst av opplæring av ukrainsk personell. Washington ønsker også å hjelpe europeiske land ved å trene ukrainske piloter i Arizona i bruk av F-16-fly med start til høsten. kunngjorde han Pentagon.

«Vi ønsker å gjøre alt vi kan for å fremskynde denne innsatsen til støtte for Ukraina,» sa Pentagon-talsmann Patrick Ryder.

Engelskkurs er planlagt å starte i september, etterfulgt av flytrening i Arizona i oktober. F-16-trening kan ta omtrent fem måneder for erfarne piloter. forstørret ryder

Pentagon sa tidligere denne uken at USA er klare til å hjelpe med trening når kapasiteten som tilbys av europeiske stater er oppbrukt. Ifølge Pentagon skal «flere piloter og dusinvis av teknikere» delta på opplæringen i USA.

Leveranser av F-16 fly til Ukraina

Søndag forhandlet Ukrainas president Zelenskyy om flere titalls F-16-fly fra Danmark og Nederland. Ifølge sikkerhetsanalytiker Milan Mikulecký vil dette lette leveringen av våpen og ammunisjon fra Vesten.

Pentagons kunngjøring fulgte oppfordringer fra ukrainske tjenestemenn om at treningen gikk for sakte for å møte landets behov i krigstid. bemerket han Washington Post.

Samtidig, ifølge avisen The Guardian, amerikanske militære tjenestemenn understreker deat flere års opplæring kreves før Kiev kan utplassere F-16, og dermed begrense virkningen av disse maskinene på Ukrainas forsvar i nær fremtid.

«Dette handler om langsiktig støtte til Ukraina.» «Det er ikke en motoffensiv som Ukraina leder for øyeblikket,» sa Ryder.

USA, som lager F-16, må tillate andre land å overføre jagerfly til Ukraina eller trene ukrainske piloter.

Foto: Shutterstock.com

F-16 jagerfly.

Sist søndag lovet Danmark og Nederland å donere F-16 jagerfly til Ukraina, og oppfyller et langvarig ønske fra Ukraina om å styrke luftforsvaret og støtte en motoffensiv mot en russisk invasjon i 2022. han husket avisen The Guardian.

Norges statsminister Jonas Gahr Støre sa torsdag at landet hans også vil forsyne Ukraina med F-16-fly.

Danmark har lovet å sende 19 F-16 jagerfly til Ukraina i løpet av de neste årene. I mellomtiden sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy at Nederland vil gi Ukraina 42 F-16 jagerfly, men den nederlandske statsministeren Mark Rutte bekreftet ikke antallet.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *