Verdens største militærskip la til kai i Oslo – EURACTIV.pl

Det største militærskipet i verden, det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford, la til kai i havnen i den norske hovedstaden, noe som skapte bekymring i Moskva.

Forbipasserende nær Oslo havn vil denne uken se et uvanlig syn: Verdens største hangarskip, USS Gerald R. Ford, la til kai i Oslo onsdag 24. mai.

Skipet er 333 m langt, 76 m høyt og veier ca 100 000. Tonn. I tillegg til mannskapet på 4,5 tusen. mennesker, er det 90 fly og helikoptre på skipet.

Turen til Oslo er USS Gerald R. Fords første operative cruise, og Norges hovedstad er den første havnen hvor skipet har lagt til kai. Det amerikanske skipet må delta i militære manøvrer med den norske hæren.

«Ankomsten og tilstedeværelsen av en gruppe hangarskip i havnen vår er en unik mulighet for våre væpnede styrker til å videreutvikle samarbeidet med vår viktigste allierte, USA,» sa han. pressemelding det norske forsvaret.

– Det er planlagt øvelser med den norske hæren, marinen, luftvåpenet og spesialstyrkene, la han til.

Politisk har alle norske regjeringer vært sterkt for NATO i årevis.

– Det er å forvente at den typen reaksjon vil komme fra Russland, men vi er glade for at allierte deltar i øvelser i norske farvann, sa statsministeren. Jonas Gahr Store i et intervju med Norsk Nyhetsbyrå (NTB) og legger til at Norge fortsetter aksjonene i fjor, og at landingen av et amerikansk hangarskip viser at NATO er aktivt til sjøs.

Ankomsten av et amerikansk fartøy til Oslo havn førte til en kritisk reaksjon fra den russiske ambassaden i Oslo, som kalte det en «ulogisk og skadelig maktdemonstrasjon».

«Det skjer ingenting i nord som krever en væpnet løsning, ingenting som krever intervensjon utenfra,» det var skrevet i en Facebook-uttalelse.

«Mens Oslo innrømmer at Russland ikke utgjør noen umiddelbar militær trussel mot Norge, virker slike maktanvisninger ulogiske og skadelige,» la han til.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *