5 filmer eller serier som du skal se (igjen) under World Coming Out Day

World Gay and Lesbian Day Coming Out bringer synlighet til oppdagelsen av ens egen seksualitet… Og inviterer oss til å stille spørsmål ved våre heteronormative representasjoner av kjærlighet. I denne anledning har vi 5 filmer og serier å (gjen)oppdage, utvalget av disse er – absolutt – subjektivt og ikke uttømmende.

1 Skam Frankrike · sesong 3 og 6

Thibault Grabherr, GTV / Allociné

Tilpasset fra den originale norske versjonen Svindelen skam på norsk -, Skam Frankrike-serien den er original ved at den er delt inn i årstider, som hver enkelt vil fokusere på bare ett tegn fra samme vennegjeng, påvirket et sosialt problem som ofte er usynlig: trakassering, døvhet, religion, avhengighet, bipolaritet, TCA, fornektelse av graviditet… Dette er en «sanntids»-serie, det vil si at videokapsler på flere minutter sendes daglig og i løpet av den tiden scenen finner sted i seriens temporalitet, gir illusjonen av levende historie i samme tempo etter hvert som historien skrider frem. Sesong 3 (utgitt i 2019) pågår hovedpersonen Lucas, spilt av Axel Auriant, som oppdager sin homoseksualitet når han møter Elliott, den talentfulle Maxence Danet-Fauvel.

Omgitt av sine hetero venner som de tilskriver det jevnlig homofili fordi han «har problemer med jenter», er Lucas «gutten som er redd for mørket» – med andre ord, hvem er i skapet. Han må møte skam, selvhat, frykt for andres synspunkter, men også oppdager de utvekslet de første blikkene om natten utveksles kyss når du våkner, eufori fremkalt av tanken på den andre. En sesong så intens som den er autentisk, som (endelig) byr på en positiv representasjon av homofili, langt fra dramatisk-romantisk Kall meg ved ditt navn Eller Det temmede fjellet.

Hvis ikke dette er hans eneste intriger, vil han også appellere til den sjette sesongen av Skam Frankrike lesbiske forhold med karakterene til Maya og Lola. Hun, som lider av narkotika- og alkoholavhengighet og er vant til selvsabotasje, må overbevise seg selv etter morens død at det er verdt det å akseptere kjærligheten som Maya viser ham.

  • Hvor kan man se Skam Frankrike? 12 sesonger av serien produsert av France.tv Slash er tilgjengelig på France.tv-plattformen.

Om samme tema ⋙ Hva er «Queer Palm» og hvorfor er det den mest interessante prisen på filmfestivalen i Cannes?

2. Portrett av en brennende jente

Pyramidedistribusjon / Tildelt

Portrett av en brennende jente, det er historien om maleren Marianne, som kommer til en ensom øy for å male et portrett av Héloïse, beregnet på den fremtidige ektemannen som han ikke vet ennå. Bortsett fra at Héloïse ikke vil gifte seg fordi det ville bety det slutten på hans frihet og vil gjøre alt for å hindre Marianne i å tegne trekkene hennes. I dette gjemsel-lek, to kvinner som spilte Adèle Haenel og Noémie Merlant de vil bli kjent med hverandre og de nysgjerrige blikkene vil gradvis trekke seg tilbake begynnende ønske først undertrykt før de til slutt ble omfavnet. Denne filmen hvor fravær av musikk den gir god plass til skuespill og setter den i sentrum av handlingen lesbisk forhold, som er interessant fra flere synsvinkler.

For det første fordi de er det enda mer usynlig at homoseksuelle forhold, og når de ikke er det, blir de ofte seksualisert gjennom det mannlige blikket eller instrumentalisert som som et objekt for mannlig begjær. Så fordi historien finner sted i 1770, på en tid da ideer om lesbiske og å komme ut dukket opp de er helt utdaterte. Forbindelsen til vår nåværende oppfatning av seksualitet avsløres anakronistisk, og filmen inviterer oss til å gi slipp på å være vitne til byggingen av intimitet mellom Marianne og Héloïse ved å være atskilt fra enhver forestilling om tid eller rom. I denne forbindelse er filmen utgitt i 2019 regissert av Céline Sciamma delikatesse og sjelden poesi. Den røde tråden med myten om Orfeus og Eurydike er ikke forgjeves.

  • Hvor kan du se Portrait of a Girl on Fire? Filmen er tilgjengelig på Netflixog på VOD på andre plattformer.

Om samme tema ⋙ 3 ting du bør vite om Love, Simon, ungdomsfilmen som ryster sjangeren

3. Måneskinn

David Bornfriend / Allociné

Erfaringer med ikke-heteroseksuell seksualitet er hvor mange veier er detog til og med avvike innen ett liv. Regissør Barry Jenkins ønsket å gjøre den om til en film Måneskinn, gjennom tre nøkkeløyeblikk Chirons liv: barndom, ungdomstid og voksen alder, som tilsvarer de tre kallenavnene som ble gitt ham av andre i hver periode, «Little», «Chiron» og «Black». Siden barndommen er Chiron, en innadvendt gutt som bor i Liberty City, en fattig forstad til Miami, Florida, offer for trakassering daglig gutter på hans alder og noen ganger vandrer alene, noen ganger finner han trøst i Juan, en narkohandler eller hans nye venn Kevin. I hver periode av livet vil han være Chiron konfrontert homofobi og vold slik at filmen ikke blir våt. De uttrykker seg gjennom karakterer og forskjellige vendinger, men de har alltid en fellesnevner, hindre dens eksistens.

Filmen, som vant Oscar for beste film i 2017, skildrer isolasjon og ensomhet som kan bety å vokse opp i et miljø hvor homofili ikke er det uutholdelig noen ganger presser det deg til å flykte fra deg selv. Chiron vil lide. Moren hans vil nekte ham, han vil bli avvist, men til tross for urettferdigheten vil han endelig prøve ikke gå deg vill. Gjennom tre sekvenser, Måneskinn viser en ung rasisert mann som oppdager hvordan leve som homofil og dette er en verdifull representasjon fordi homofili er det ofte begrenset til hvite tegn. Som også tjener som en påminnelse om at homofobi og intoleranse ikke er lokalisert blant usikre og rasistiske befolkninger, men at de er tilstede i alle sosiale grupper.

  • Hvor kan du se Moonlight? Filmen er tilgjengelig på VOD på Amazon Prime, Canal+, Apple TV og YouTube.

4. Hjertestopper

Netflix / Allocine

Vi må fortsatt presentere oss Hjertestopper, en Netflix-serie tilpasset fra Alice Osemans grafiske romaner? Outé Charlie, en mager gutt som lider av alvorlig mangel på selvtillit, måtte gå gjennom skolen i flere år merket «tjeneste homofil». Bli en del av gruppen idioter – intellektuelle og nerder – hjelper ikke hans situasjon: han er det ofte latterliggjort og trakassert fra de andre guttene. Han vil overraske seg selv å bli forelsket til Nick en populær gutt i 9. klasse som spiller rugby og som a priori ser ut som en straight fyr. Imidlertid er følsomheten og Charlies avstand fra standarder hegemonisk maskulinitet det påvirker Nick, som ikke alltid har det bra i gruppen sin. To gutter som normalt ville gått på skolen uten å være sammen, på sin side få venner til det punktet hvor Nick skal stiller spørsmål ved din egen seksualitet.

Historien, som minner om Alice Osemans romaner i sin estetikk, er rørende nedsenket i følelser to tenåringer så vel som det også overrasker dens sødme. Hjertestopper utforsker ikke bare oppdagelsen av homofili, men også lesbiske forhold, transidentitet, trakassering, følelsesmessig avhengighet, kjærlighet i vennskap, vennskap i kjærlighet. Slutten en av de mest betydningsfulle LHBT+-historiene føler meg bra, det handler også om læring, som Charlie som tenker «kanskje [il] det ødelegger bare andres liv”, å elske deg selv.

  • Hvor kan du se Heartstopper? Serien, som for øyeblikket har to sesonger (den andre ble utgitt i september 2023), er tilgjengelig på Netflix.

Om samme tema ⋙ #OscarsSoWhite: Kvinner, fargede mennesker, LHBT, de glemte storhetene fra Oscar-utdelingen

5. Unge kongelige

Netflix / Allocine

A priori kunne disse to guttene tilbringe livet uten å møtes. Men i Unge kongelige, når Wilhelm, den yngste sønnen til dronningen av Sverige, blir sendt til Hillersk internatskole og møter Simon, en spansk high school-elev, er de to verdenene ikke den er ikke så vanntett lenger. Sjenert, ensom og ubehagelig for sin stilling Som medlem av kongefamilien er ikke Wilhelm interessert i de andre beboerne fra rike familier. Men på den annen side tiltrekkes han av det sjenerøse smilet og glitrende øynene til den velplasserte Simon uavhengig av utseende knyttet til arven eller slekten som skal representeres. De to guttene forfører hverandre og Wilhelm oppdager i all hemmelighet hvordan det er å elske en gutt, men forholdet er han stoppet død når en video av dem deles anonymt på sosiale medier, og skaper en nasjonal skandale. Wilhelm må da undre seg livet han ønsker å leve…

Unge kongelige merket hans representasjon realistisk ikke bare om homofili, men også om ungdom: vi ser tenåringer med kviser, fett eller for tørt hår, formet eller ingen former… Og for å være ærlig er det fint å føde ikke fall, en gang, til plastisk estetikk til stede i visse serier. I tillegg til seksuell legning tar serien også opp spørsmålet om det sosiale miljøet, som langt fra er uoffisielt, men som faktisk ofte representerer et viktig spørsmål i måten å leve – eller ikke – din seksualitet på.

  • Hvor kan man se Young Royals? De to første sesongene av serien (første sending i 2021) er tilgjengelige på Netflix.

Les også ⋙ «Det er ikke en privat enhet»: i selskaper henger fortsatt inkluderingen av LHBT+-personer etter
⋙ LHBTQI+-representasjon på kino: fremgang, unntatt transpersoner og ikke-binære personer
⋙ Barbie blir snart sensurert i Libanon? Filmen er anklaget for å «fremme homofili»

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *