Active Assisted Dying – Send gutta

Siden de ble dannet i 2007 har de turnert i Sverige og hjemlandet Norge nesten uten stopp, og dissekert alt på scenen, ofte ironisk og morsomt, men for bare noen år siden bestemte de seg for å gi barnet et navn. : Aktiv hjelp til å dø (på tysk: «Active Euthanasia») er en ny hardcore og punk-sensasjon fra nord i ånden til Kvelertak, LÜT og MAKTKAMP. En vennegjeng fra old school, nå en kvintett, vokser «Send mennene» modig og full av humor.

På andreplass lurer «Fest Hos Eirik», som rett og slett inneholder alt som definerer nordmenn på under tre minutter og gir en behagelig smerte. Tempoet er høyt, den skitne blandingen av punk, rock og hardcore kommer godt igjennom mens Mattis Mandt skriker raspende vers som plutselig avslører en skitten gitar, spyr ut en eim av melodi og til slutt forsvinner i søpla. Det er til og med plass til noen XXL-sammenbrudd på slutten. Budbringeren «Lørdag» åpner først en øl og pakker opp enda et stort refreng som brenner seg fast i den lille hjernen på få sekunder. Det at folk liker å hviske og snakke gir seg selv til denne bisarre presentasjonen.

Og det eskalerer igjen og igjen, for eksempel «ONF» strekker det til nesten syv minutter og likevel blir det aldri kjedelig. Den bevisste tyngden, den anthemiske støtten og det som virker som en konstant oppbygging selv om klimakset aldri kommer – det hele passer perfekt sammen. I åpningstittelsporet leker Aktiv Dödshjelp kort med elektroniske effekter, lanserer destruktive hurtigsalver og serverer en semiballadepause i midten. Det gir ikke mye mening, men det er minst like gøy som ødeleggelseskulen «Fakka Med Oss», hvis todelte introduksjoner er like morsomme som allsang-refrenget – stort, svett, absolutt spot on live.

Det konstante, unnselige kaoset appellerer absolutt til Aktiv Dödshjelp og gir god underholdning. Jada, en lignende blanding av punk og hardcore har vært hørt mange ganger tidligere, spesielt fra nord, men den norske kvintetten klarer alltid å skille seg ut fra mengden. «Send Dudes» er et vanvittig eventyr, helt bisarrt og brutalt, men også melodisk og fengende. Etter allerede å ha redusert alle scener til ruiner, klarte Aktiv Dödshjelp å bringe medvind til studio – et album som gjør nesten enhver situasjon og anledning litt bedre.

Karakter: 8/10

Tilgjengelig fra: 10. mai 2024
Tilgjengelig via: Crestwood Records / Loud Media (Warner Music)

Facebook: www.facebook.com/aktivdod

Nøkkelord: dödshjelp aktivitet, hardcore punk, punk rock, anmeldelse, send gutter

Kategori: Magasin, anmeldelser

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *