Dynamisk vær med makstemperaturer mellom 12 og 28 grader

Foto: Desislava Semkovska

I løpet av de neste 24 timene under påvirkning av en forbipasserende kald atmosfærisk front, vil været være dynamisk. Over natten været vil være overskyet over det meste av landet. Nedbør starter i det vestlige Bulgaria. I de østlige regionene og på Pre-Balkan vil det fortsette å blåse sterk sørlig vind og minimumstemperaturene vil være høye der – opp til 18°-20°, og i resten av landet – mellom 10° og 15° , i Sofia rundt 10°.

LØRDAG Over det vestlige og sentrale Bulgaria vil været være generelt overskyet, med regnbyger, noen ganger kraftige, med torden og hagl. Det vil også regne stedvis i det østlige Bulgaria. Maksimumstemperaturer vil være 12°-13° i vestlige områder opp til 26°-28° steder i det østlige Bulgaria. Om kvelden, fra sørvest, slutter regnet og skyene forsvinner og avtar.

Utenfor fjellene været vil være overskyet med nedbør, på betydelige steder, med tordenvær; over 2500 m vil det snø. Det vil blåse en stormfull sørvestlig vind, som vil orientere seg midlertidig fra vest-nordvest i lavtliggende områder etter middagstid. Maksimal temperatur i en høyde på 1200 m – ca. 12°, ved 2000 m – ca. 7°.

Ved Svartehavet det meste av dagen vil det blåse sterk sør-sørvestlig vind, som midlertidig går over til vest-nordvest om kvelden. Skyet vil brytes, etter middag vil det tykne til og det vil komme regn stedvis. Maksimal temperatur vil være 25°-28° og sjøvann 17°-19°. Sjøspenningen blir 3-4 poeng.

Over den nordvestlige delen av Balkan vinden vil lette, men skyene vil forbli tunge. Det vil regne forskjellige steder i Serbia. På grunn av passasjen av en kald atmosfærisk front i den sentrale delen av halvøya, samt i Makedonia, Albania og det vestlige Hellas, vil været være overskyet, vindfullt og regnfullt. Det vil være betydelige tordenvær i de sørvestlige strøkene, og i de østlige områdene vil det være varmt og vindfullt. Det blir 28 grader i Athen, 27 grader i Istanbul, 19 grader i Bucuresti, 17 grader i Beograd.

På den iberiske halvøy, mot vest EuropaI Benelux, Danmark samt den skandinaviske halvøya vil været generelt være overskyet, relativt kaldt, med regn mange steder, i Norge og Sverige – og snø. Mengdene vil være betydelige i regioner helt sør i Storbritannia, vest for Frankrike og nordvest for Spania. Skyet vil være betydelig over landene i Sentral-Europa. For det meste overskyet, men fortsatt relativt varmt og med byger stedvis, vil været bli hakkete i de fleste deler av Øst-Europa. Det blir 21° i Roma, 15° i Madrid, 13° i Paris, 12° i Wien, 11° i München, 9° i Stockholm og Moskva, 8° i St. Petersburg.

I Cape Town blir det 22 grader, i Melbourne – 19°, i New York – 15°, i Chicago – 13°.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *