2A4 Leopardene er fortsatt effektive, men A7-versjonen er bedre, sa den norske generalen

«Vi har gitt en av våre bataljoner til VJTF Rapid Response Brigade,» sa general Berglund.

Angående teknologien som ble brukt, sa han: «Vi har Leopard 2A4 stridsvogner i vårt arsenal.» Vi har brukt dem i mange år. «Leoparden viste seg å være en pålitelig stridsvogn i bruk av den norske hæren.»

Berglund berømmet også kvaliteten på Rheinmetalls Rh-120/L44 120 mm kanon. «Det er en veldig presis kanon. Stabiliseringssystemet er veldig presist og lar det treffe et bevegelig mål fra en avstand på flere kilometer. «Vi er veldig fornøyd med funksjonene,» la han til.

Tsjekkiske soldater hoppet ut av et transportfly under en NATO-øvelse på Sardinia, nyheten var der

Disse stridsvognene har et mannskap på fire personer, mens våre T-72 har et mannskap på tre personer.

«Den har manuell lading, så et ekstra besetningsmedlem lader den, noe som gjør den mer pålitelig. I tillegg har du et besetningsmedlem som kan ta seg av operasjoner rundt tanken og annet utstyr som små droner. «Jeg foretrekker denne løsningen,» beskrev Berglund.

Ifølge ham har Leopard 2A4 fortsatt sine kvaliteter i dag. «Som vi så i dag, fungerte Leopard 2A4 og Leopard 2A7 side om side,» la han til.

Norge oppgraderer nå til siste versjon av 2A7. «Hovedforskjellen er at den nye versjonen er mer digital. «Den har også et annet fat som gir større rekkevidde og ildkraft og gir bedre beskyttelse,» sa generalen.

«Dette øker stridsvekten til kjøretøyet, men dette er en naturlig trend i utviklingen av hovedstridsvogner.» Dette er ikke et stort problem og jeg vet at det er enda bedre beskyttelse. «Det var veldig bra, men det vil være enda mer effektivt mot de fleste moderne ammunisjon,» la Berglund til.

Han mener det er bedre å bytte til en ny versjon av Leopard enn å lete etter en annen etterfølger. «Det viktigste er at den samme kjøretøyfamilien sikrer interoperabilitet i NATO. Teknisk sett er de mer eller mindre like kjøretøy, så forsyningskjeder kan være utskiftbare,» bemerket han.

Han er derfor av den oppfatning at tanker ikke hører hjemme i skrotet. «Hovedstridsvognen har vært en viktig del av enhver konvensjonell kampenhet i mange år, den er også i nåtiden og jeg tror den vil være det i fremtiden,» la generalen til.

Leoparder har bestått testene og den tsjekkiske hæren kan bruke dem

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *