Hvalfangst stoppet på Island: begynnelsen på en siste slutt?

Hvalfangsten skulle starte i dag, men den islandske matministeren har satt den på vent Forebygging i siste liten. Den Inspeksjonsrapport Statsråden begrunner vedtaket med at jakt ikke er i samsvar med dyrevelferdsloven. Hvalene lider for lenge før de til slutt dør.

For studien undersøkte det islandske mattilsynet alle 148 finnhvalene som ble drept i fjor. Det viser at minst en fjerdedel av dyrene ble skutt flere ganger. I tillegg tok det minst en time før noen hvaler ble drept. En annen hval ble jaget uten hell i fem timer.

Fischer rasende

Jakt er nå forbudt frem til minst 31. august. Statsråden sier at det nå undersøkes om dette «i det hele tatt kan skje». Dette ser bare ut til å være mulig dersom det gjøres betydelige forbedringer.

Fiskerisektoren snakker om en «enestående beslutning» og en «kald hilsen» til de 150 ansatte som lever av hvalfangst. De jobber alle på Hvalur, det eneste selskapet som fortsatt har jaktkort. Den tillatelsen gikk uansett ut i slutten av dette året, og etter statsrådens vedtak får selskapet neppe en ny neste år.

Det meste av hvalkjøtt eksporteres til Island, spesielt til Japan, hvor det for eksempel brukes i sushi. Hvalkjøtt står også på menyen på Island (En biff koster rundt 30 euro) og den er tilgjengelig i den frosne delen, men ifølge en undersøkelse spiser innbyggerne lite av den: 3,2 prosent av islendingene sier at de spiser hvalkjøtt regelmessig.

Gode ​​nyheter

At jakta er stanset inntil videre er åpenbart en lettelse for naturvernorganisasjonene. Sea Shepherd-grunnlegger Paul Watson sa i en uttalelse at han var «veldig glad». Han var allerede på vei til Island med skipet sitt for å stoppe hvalfangsten der om sommeren.

Greenpeace snakker om «gode nyheter om at den islandske regjeringen anerkjenner at hvaler fortjener beskyttelse.» Den fortsetter: «Hval er fantastiske skapninger og viktige deler av vårt marine økosystem. De må beskyttes.» Organisasjonen påpeker imidlertid at den største trusselen mot hval ikke er hvalfangst, men «destruktivt fiske, plastforurensning og klimaendringer».

Norge og Japan fortsetter

Når Island endelig slutter med hvalfangsten etter sommeren, er det bare noen få land som gjenstår. Norge snakker om en tradisjon og jakter vågehval hvert år fra april til september. Ifølge regjeringen skjer dette bærekraftig: Det svømmer fortsatt 100 000 dyr i norske farvann, så bestanden ville ikke være i fare.

Japans hvalfangstindustri fortsetter også, selv om populariteten til kjøttet i landet har vært synkende i årevis. I håp om å øke hvalsalget, introduserte et stort hvalfangstselskap i år en ny salgsautomat hvor du kan kjøpe hvalkjøtt for noen få euro.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *