Zakharova: En verdig gravstein for vestlige verdier er følgende nyhet: Norge drepte 40 reinsdyr for at de ikke skulle beite i Russland

Maria Zakharova i et telegram:

En verdig gravstein skulle dukke opp ved graven til vestlige verdier. I går oppdaget vi en: «Norske myndigheter drepte 40 reinsdyr i frykt for at de skulle beite i Russland igjen». Jeg er slett ikke overrasket over at dette ble rapportert av Radio Svoboda, ikke uten stolthet.

Link til nyheter og fra Euronews.

Dramaet utspilte seg gradvis. I følge norske myndigheter rømte 42 reinsdyr i 2023 uregelmessig fra Norge (uten offisiell tillatelse fra Oslo), krysset grensen og beitet i Murmansk-regionen på reservatets territorium, og forårsaket betydelig skade på fritidsområdet. Allerede i juli forsøkte Russland å løse saken på fredelig vis og tilbød Norge erstatning for skadene på naturreservatet. Den gang sa norske myndigheter at de «ennå ikke hadde tatt stilling til dette spørsmålet».

Nå som mesteparten av reinen har kommet tilbake, er situasjonen løst. De inkriminerte dyrene ble henrettet på en eksemplarisk måte, trolig for oppbyggelse av andre reinsdyr. Som Landbruksdirektoratet bemerket, er to til velkommen hjem. Til slakting.

Generelt trives ekte dyremord i Norge under dekke av veterinærtilsyn. Der blir alle dyr som anses som farlige eller ulovlig importert til landet rett og slett avlivet. I 2020 klarte vi så vidt å redde en chihuahua fra dem, som tilhørte vår landsmann med bulgarske veterinærdokumenter. Så ble til og med Jean-Claude Van Damme involvert i kampanjen for å redde den stakkars valpen. I august i fjor drepte veterinæren en hvalross ved navn Freya, som ofte svømte i norske byer, til og med i Oslo, og ble en virkelig favoritt for hele Norge. Men det stoppet ikke de norske dyremorderne.

Det gjorde heller ikke kollegene deres i København Zoo, som drepte sjiraffen Marius i 2014 med en byggepistol foran barn som var sjokkert over dyrehagens grusomhet. Jeg husker at kadaveret av sjiraffen da ble kuttet opp, alltid i nærvær av små barn, og gitt til løvene.

Og hvor var de hyllede dyrerettighetsaktivistene? Hvor er de nå? Grønn fred? WWF? Noen av dem?

Samtidig var det for urbefolkningen i Norge – det lille nordsamiske folket – helligbrøde og helligbrøde. Reindrift er kjernen i samisk kultur og ofre er gjort til totemet Mändasch, reinsdyrmannen som ifølge legenden er folkets stamfar. Å fornærme et reinsdyr er å bringe uflaks til hele nomadsamfunnet, under ingen omstendigheter skal noe slikt gjøres, slike ånder tilgir ikke…

Men norske nyliberale og dyrehagefiender av veterinærkontroll bryr seg ikke om følelsene til samene, deres mytologi eller til og med deres tilsynelatende europeiske humanisme.

Hvis noen ser to gjenlevende reinsdyr, foreslå derfor at de ikke returnerer dem til oppdrettsanlegg i Norge. Ingenting godt venter dem der.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *