Å tilpasse cybersikkerhet med forretningsmål gir mange fordeler


Bedrifter som tilpasser nettsikkerhetspolitikken til forretningsmålene sine, høster flere fordeler. Dette kommer frem av forskning fra Accenture.

For sin studie undersøkte konsulentfirmaet mer enn 3000 sikkerhetsledere og ledere (som administrerende direktører og finansdirektører) fra ulike selskaper fra femten land, inkludert Storbritannia, Norge, Canada, Frankrike, USA og Nederland.

Ifølge Accenture begynner mer enn halvparten av selskapene å innse viktigheten av å sikre cybersikkerhet fra starten av deres digitale transformasjon. 53 % sier at emnet dekkes av kjernetransformasjonsteamet. 53 % mener også cybersikkerhet er nødvendig når man utvikler nye løsninger.

Nicole van Det, landsadministrerende direktør i Accenture Nederland, er ikke overrasket over at selskaper legger mer og mer vekt på cybersikkerhet. «Innovative digitale teknologier som generativ AI gir fordeler, men byr også på utfordringer for organisasjoner innen cybersikkerhet.»

Ifølge Van Det er disse utfordringene sammensatt av kompleks lovgivning, geopolitisk ustabilitet og økonomisk usikkerhet. «For å sikre motstandskraft i disse dynamiske tider, er det avgjørende at organisasjoner integrerer cybersikkerhet i deres digitale transformasjonsarbeid.»

Og det fører også med seg mange fordeler, skriver Accenture. For eksempel er det 18 % større sannsynlighet for at selskaper som er nøye tilpasset sine retningslinjer for nettsikkerhet med sine forretningsmål, oppnår inntektsvekst og vinner markedsandeler. I tillegg er det mer sannsynlig at de øker kundetilfredsheten og de ansattes produktivitet.

Det faktum at mange selskaper er opptatt med å tilpasse cybersikkerhetspolicyene sine til forretningsmålene, betyr ikke at det ikke er rom for forbedring, sier Tim Reijnders, sikkerhetsleder i Accenture Nederland. «Mer enn 60 % er fortsatt ofre for vellykkede eksterne cyberangrep.»

Cyber-transformator

Videre klarer bare 30 % av selskapene å akselerere sin digitale transformasjon gjennom cybersikkerhet. Det som skiller denne gruppen av selskaper – kalt «cybertransformatorer» av Accenture – bortsett fra flertallet, er at de involverer cybersikkerhetsteamene sine i å utvikle forretningsmål fra starten av.

Disse cybertransformatorene utmerker seg også i relaterte aspekter. Dette betyr at de har nesten seks ganger større sannsynlighet for å oppnå mer effektiv digital transformasjon.

Når vi ser på fellestrekkene til disse cybertransformatorene, finner forskerne at de i gjennomsnitt presterer godt innen risikostyring. Du drar nytte av tre «ledende» metoder.

For det første har de fullt ut integrert et rammeverk for cyberrisiko i sitt risikostyringsprogram for bedrifter. I tillegg har de gjort klare avtaler om cybersikkerhetstiltak. I digitale katastrofer er det mindre sannsynlig at misforståelser oppstår, og tiltak kan iverksettes raskt.

Til slutt ser cybertransformatorer på cybersikkerhetsrisikoer helhetlig. Et eksempel for? De inkluderer denne typen risikoer mye mer eksplisitt i vurderingen av generell forretningsrisiko.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *