ACM: Det sveitsiske helsevesenet Unilabs kan ta over et nederlandsk laboratorium

Det sveitsiske helsekonsernet Unilabs får overta Atalmedial, en leverandør av laboratoriediagnostikk og trombosebehandling i Nord- og Sør-Holland. Unilabs kjøpte tidligere helseselskapene Saltro fra Utrecht og Medlon fra Enschede. Dette bestemte Forbruker- og markedstilsynet (ACM).

Ifølge ACM vil det fortsatt være tilstrekkelig konkurranse etter overtakelsen.

Unilabs

Unilabs er en internasjonal leverandør av diagnostiske tjenester. Det sveitsiske selskapet er aktivt innen medisinsk laboratorieanalyse, medisinsk bildebehandling, reproduksjonsmedisin og utvikling av medikamenter. Unilabs opererer også i Frankrike, Norge, Portugal, Slovakia, Sverige og Sveits.

Atalmedial

Atalmedial har et helautomatisert sentrallaboratorium i Amsterdam som utfører massediagnostikk og høyt spesialisert diagnostikk. I tillegg har selskapet laboratorier i helseinstitusjoner som Spaarne Gasthuis, Alrijne Zorggroep og Amstelland Hospital.

De økonomiske detaljene for transaksjonen ble ikke offentliggjort. Med sammenslåingen ønsker begge parter å introdusere nye teknologier og tjenester og optimalisere sine arbeidsprosesser. I 2021 hadde Atalmedial en omsetning på 67,7 millioner euro og et nettoresultat på 4,5 millioner euro. I følge årsrapporten jobber rundt 525 personer ved Atalmedial. Både Unilabs og Atalmedial har spilt en aktiv rolle i analysen av PCR-tester under koronakrisen.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *