Gdańsk er en «perle» og en «polsk riviera». Bedre enn Wien, Milano, Venezia

– Gdańsk er en juvel på kartet over Polen og med sin brede sandstrand fortjener den å bli kalt «den polske rivieraen» – Travel News, Norges største industriportal, undrer seg over byen vår. Fordelene med Gdańsk gjenspeiles i dynamikken på turen. Den skandinaviske portalen melder at økningen i reiser fra Norge til Gdańsk har økt med opptil 118 % i 2022 og at vi ligger foran i denne rangeringen av turistmakter som Wien, Milano, Berlin og Venezia.

Bare to måneder igjen til sommersesongen i Gdańsk

foto: Piotr Wittman/gdansk.pl

Hvordan ser nordmenn på Gdańsk?

I en artikkel publisert i Travel News The Scandinavian Travel Trade Magazine – Norgeman leser blant annet at «Gdańsk er en polsk juvel som blir mer og mer populær».

Hvordan var året 2022 i Gdańsk turisme? Rekord – vi hadde over 3,7 millioner besøkende

– I tider med økonomisk usikkerhet, kombinert med at vi har et stort reiselyst, er denne typen reisemål ideell. I Gdansk kan du nyte tre-retters middager, drinker, shopping og spa-behandlinger uten å tømme banken. Prisene her er svært fordelaktige og flybilletter kan du finne for kun noen få hundre kroner. At det er en «polsk riviera» med bred sandstrand gjør det enda bedre – skriver en norsk journalist.

Portalen viser hvor populær byen vår er blant nordmenn sammenlignet med andre destinasjoner i Europa. Det viser seg at økningen i reiser fra norske statsborgere til Gdańsk i 2022 var +118 prosent sammenlignet med 2021. Indikatorene for de andre byene i dette området er: Wien +96 %, Milano +56 %, Berlin +48 %. og Venezia +33 prosent.

Hvor mange besøkende besøkte Gdańsk i 2022?

Gdańsk Tourist Board (GOT) rapporterte at antallet besøkende til Gdańsk i fjor oversteg 3,7 millionerav hvilke 19 prosent var folk fra utlandet.

I følge GOT-data var den største gruppen av utlendinger tyskere (45 %), skandinaver – nordmenn, svensker og dansker (30 %) og briter (8 %).

Hvem flyr fra Gdansk til Norge?

Tre flyselskaper tilbyr forbindelser til Norge fra Gdańsk-Rębiechowo lufthavn.

Det største antallet – inntil 14 seter – frakter passasjerer fra Norwegian Air. Wizz Air flyr til 7 destinasjoner i Norge og Ryan Air flyr kun til én (Oslo-Torp).

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *