Algerisk olivenolje: en ny pris for «Dahbia»-merket i Norge

Algeries internasjonale handelsregister utvides stadig og mange nye økonomiske sentre blir opprettet. Et godt eksempel er ekstra virgin olivenolje; etter å ha blitt valgt for deres fortreffelighet, flere merker 100 % Algeriske selskaper begynte å eksportere produktene sine.

Merke Dahbia skiller seg spesielt ut i mengden. Dette merket, verdsatt over hele verden, legger til et nytt kvalitetsmerke til listen sin: DE GIOOC 2023 gitt i Norge.

Oliven olje Dahbia tildelt i Skandinavia: en ny ære for Algerie

Dahbiamerke av algerisk olivenolje, fortsetter å skape overskrifter. Faktisk et merke drevet av Hakim Allilèche driver olivenlunder i Ain-regionen Oussari Djelfa. Gruppeaktiviteter inkluderer noen 15 000 trær og busker med en total kapasitet anslått til 20 000 senger per år.

LES OGSÅ: Internasjonal olivenoljekonkurranse: to algeriske merker premiert i Japan

Gruppens favorittsort er de typiske olivenene fra Kabylia, » Chemlal «. Denne oliven plukkes og presses deretter samme dag for å redusere oksidasjonshastigheten så mye som mulig. Denne prosessen gir en olje med lav surhet, rik på smak og fremfor alt 100 % økologisk. Spesifikasjoner som juryen enstemmig godkjente skandinavisk Internasjonal oliven Olje konkurranse (IOOC 2023) i Oslo, Norge. Etter å ha vunnet priser i Dubai og Tokyo i begynnelsen av året, olivenolje Dahbia mottar en ny internasjonal pris.

Algerisk olivenolje anerkjent over hele verden: en ny potensiell internasjonal leder?

Dahbia er ikke det eneste olivenoljemerket som er Algeries stolthet. I løpet av de siste 2 årene har en rekke andre merker blitt hedret med globalt anerkjente konkurranser. Baghlia, Azemmour, Larbaa Oliven eller til og med, Numidia er gode eksempler.

Handelsdepartementet kunngjorde på sin side et prosjekt rettet mot internasjonal promotering av algeriske olivenoljer. Målet er å diversifisere algerisk eksport og gå bort fra det normale hydrokarbonregisteret.

LES OGSÅ: Algerisk olivenolje vant sin 2. gullmedalje i Dubai

Hvis det allerede er tilstede i Algerie sine internasjonale transaksjoner, kan olivenoljemarkedet optimaliseres for å gi flere resultater, sier departementet. I 2021 har vi eksporterte nesten 600.000 liter olivenoljekapitaliserer på 2 millioner dollar i salg. Målet innen 2024 er å doble disse tallene ved å utvide kundeporteføljen fra 19 til 50 importerende land.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *