Anifilm ble avsluttet, festivalens hovedpris gikk til filmen «Linda vil ha kylling!» Kultur | Nyheter | Liberec sladder

Hovedprisen for en spillefilm på den 23. Anifilm i Liberec ble vunnet av filmen Linda vil ha kylling! av den italiensk-franske forfatterduoen Chiara Maltaová og Sébastien Laudenbach. Den polske filmen Zima, regissert av Tomek Popakul og Kasumi Ozeki, vant i kortfilmkategorien. Arrangørene av den seks dager lange internasjonale animasjonsfilmfestivalen offentliggjorde resultatene for de syv kategoriene lørdag kveld.

Den prisbelønte animasjonsfilmen, som hadde premiere i fjor, forteller historien om Paulette, som innser at hun har urettferdig straffet datteren Linda. For å bøte på det lover han å lage favorittkyllingen hennes med paprika, selv om han ikke kan lage mat. Videre bestemmer han seg for å gjøre dette på et tidspunkt hvor alle butikker er i streik. «Det valgte bildet overrasket, trollbundet og underholdt alle jurymedlemmer. Det er preget av et eksepsjonelt manus med uventede plottvendinger, skarpt tegnede karakterer, god humor og en original og meget velfungerende visuell side. «Skuespillet er førsteklasses, full av energi og vidd,» sa dommerne i sin vurdering.

I kortfilmkategorien fikk filmen Zima, en filmmosaikk om en liten fiskerlandsby der mennesker og dyr er avhengige av hverandre, poeng. «Konflikten mellom de kalde tradisjonene i landsbylivet med mannlige ritualer og den varme personlige historien om unge Anka rørte oss lenge etter at vi så filmen. Det er et kunstnerisk unikt og vilt blikk på steder du gjerne vil forlate, men som allerede har klart å sette spor i sjelen din.» sa dommerne.

Juryen valgte «Eastern Rain» fra Estonian Academy of Arts i Tallinn, regissert av Milly Yencken, som beste studentfilm. Blant ikke-narrative og abstrakte animasjoner, vant regissør Côme Lorans hovedprisen for sin film Crypto(zo?que), der han utforsker planetens utvikling gjennom abstrakte animasjoner. Prisen for beste videosnutt gikk til den sørkoreanske regissøren Jin Woo for videoen Hilgeum: Illusion.

I kategorien VR-filmer oppnådde Marion Burgerová og Ilan Cohen suksess med filmen Imperator, som sender seeren på en reise inn i psyken til en mann som lider av afasi. Prisen for beste dataspill for barn gikk til Daniel Benmergui for Storyteller, som fremmer logisk tenkning. Prisen for beste kunstneriske prestasjon i et dataspill gikk til Dordogne-studioet Un Je Ne Sais Quoi, UMANIMATION.

Publikum bestemte seg også for premie. I avstemningen deres vant studentfilmen «I Will Die in This House» av Adriana Bendžalová fra universitetet i Zlín.

Den seks dager lange festivalen i Liberec avsluttes på søndag. Ti utvalgte spillefilmer, 28 kortfilmer, 26 studentfilmer, 25 videoklipp, 22 abstrakte og ikke-narrative filmer og 12 VR-prosjekter konkurrerte i de internasjonale kategoriene. 15 dataspill stilte også opp i den internasjonale konkurransen. Etter å ha flyttet fra Třeboň, finner Anifilm sted i Liberec for femte gang. Alle programmene på årets Anifilm ble besøkt av rundt 36.000 seere.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *