MAE: Det er forstyrrelser i transport, luftkommunikasjon og strømforsyning i Nord-Norge

Utenriksdepartementet (UD) advarer på sine nettsider om forstyrrelser i transport, luftkommunikasjon og strømforsyning i Nord-Norge på grunn av stormen «Ingun».

På grunn av uværet som rammet Nord- og Nordvest-Norge er veier stengt enkelte steder og biltrafikken er vanskelig.

Kongeriket Norges meteorologiske tjeneste har sendt ut advarsler om fare for skred og snøskred i de nordlige delene av landet. Tromsø bylufthavn har gjenopptatt driften, men med flyforsinkelser, hvorav noen er kansellert, opplyser departementets situasjonssentral. Innbyggere rådes til å informere seg selv om situasjonen, følge meldinger fra flyselskapene sine og følge råd fra lokale myndigheter.

Hvis det er behov for assistanse, kan bulgarske statsborgere i Kongeriket Norge kontakte den bulgarske ambassaden i Oslo på nødtelefonnummeret: +47 480 89 793. Varsler kan også sendes på e-post: [email protected].

Innbyggere i Midt-Norge våknet i går opp til kaos og uten strøm etter at nordlandet ble rammet av den sterkeste stormen på mer enn tre tiår, meldte Associated Press. Deler av det nordiske landet ble rammet av orkanvind med vindkast på opptil 180 km/t.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *