Åtte skadd i eksplosjon i Romania som skal behandles i Østerrike, Tyskland og Norge (Bilder)

Den rumenske helseministeren Alexandru Rafila kunngjorde at ytterligere åtte pasienter skadet i eksplosjonene ved Crevedia flytende propan-butan-stasjon ville bli overført for behandling til utlandet, rapporterte Agerpress, sitert av BTA.

Rafila sa at de vil bli sendt til sykehus i Østerrike, Tyskland og Norge.

«Seks andre pasienter fra Floryaska Hospital og to pasienter fra Bagdasar Hospital skal overføres i dag og over natten. Destinasjonen for disse pasientene vil være i Østerrike og Tyskland, og en av dem vil bli overført til Norge. Det vil være minst to flyvninger. å ta disse pasientene,” understreket Rafila.

Han bekreftet at det hadde vært to dødsfall etter hendelsene i Crevedia, inkludert en kvinne med brannskader over 95 prosent av kroppen hennes.

«Av totalt 58 pasienter hadde vi to dødsfall, inkludert ett hos en pasient med brannskader over 95 prosent av kroppsoverflaten. I løpet av natten og tidlig på morgenen ble to pasienter overført til Brussel og to andre Dessverre, » Pasienten som er overført til Milano er i kritisk tilstand, og det jobbes med å stabilisere ham», sa helseministeren.

Han sa at 30 pasienter ble innkvartert på «Floriaska» akuttsykehuset i Bucuresti, inkludert tre sivile og 27 brannmenn. Fem pasienter ble intubert og plassert på mekanisk ventilasjon, sa han. Han viste til at 13 pasienter, fem sivile og åtte brannmenn, ble innlagt på akuttsykehuset «Baghdasar Arseni», og at fem pasienter også ble intubert der.

Rafila presiserte at intuberte og mekanisk ventilerte pasienter oppfyller vilkårene for mulig overføring til utlandet.

Etter tragedien i Crevedia, der to eksplosjoner ved en LPG-stasjon tok livet av to mennesker og skadet 56 andre, ba Romania om aktivering av EUs sivilbeskyttelsesmekanisme for å kunne overføre pasienter for å bli behandlet til utlandet. Så langt er EUs medlemsland som har tilbudt bistand som svar på Romanias forespørsel Østerrike – 3 personer, Belgia – 2 personer, Bulgaria – 17 personer, Danmark – 2, Tyskland – 14, Italia – 8, Norge – en, Sverige – . 4 personer, melder Digi 24 TV.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *