Britiske kommandosoldater skal ha base i Nord-Norge i 10 år

Storbritannia kunngjorde onsdag at de åpner en base for sine kommandosoldater helt nord i Norge for å styrke NATOs evner i Arktis, midt i økte trusler etter Russlands invasjon av Ukraina.

Den nye basen, kalt Camp Viking, ligger ca 60 km sør for Tromsø, nær bygda Overbygd. Den vil kunne romme alle ansatte i UK Coastal Response Group (LRG), som er ansvarlig for å reagere raskt på kystkriser, inkludert under ekstreme vinterforhold. Camp Viking skal brukes de neste 10 årene.

Basen er ideelt plassert for å avskrekke trusler i regionen og plassert slik at Storbritannia kan reagere raskt ved behov for å beskytte NATOs nordflanke og nære allierte Norge. – dette ble skrevet i en uttalelse utstedt av Royal Navy.

Det ble vist til at det ligger i nærheten av Forsvarets base og Bardufoss flybase, hvor Royal Marines Support Unit-helikoptre kan operere.

Som rapportert har rundt 1000 Royal Marines ankommet Camp Viking for å delta i øvelser under tøffe vinterforhold med tropper fra Joint Expeditionary Force (JEF)-nasjoner og med NATO-allierte. Britiske kommandosoldater reiser til Norge hvert år for vintertrening.

Norge grenser til Russland i nord i 196 km.

Fra London, Bartłomiej Niedziński

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *